NOVI TRAVNIK: Edukacijsko-rehabilitacijski centar ‘Duga’ dobio novi minibus

Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Duga” iz Novog Travnika, jedini centar u tom dijelu Bosne i Hercegovine koji pomaže osobama s poteškoćama u razvoju, napokon je riješio pitanje prijevoza svojih korisnika.

Naime, danas je u ovom centru izvršena primopredaja minibusa. Radi se o donaciji predsjednika Federacije BiH, Vlade Srednjobosanske županije Bosna (SBŽ), općina u toj županiji i pojedinaca.

Direktorica Centra Sonja Jurišić kazala je kako početak socijalizacije njihovih korisnika počinje u prijevoznom sredstvu.

– Ovo je za nas veliki i značajan događaj, po prvi put dobivamo potpuni novi minibus za prijevoz korisnika. Nakon višegodišnjih pokušaja da riješimo pitanje sigurnog prijevoza naših korisnika konačno smo uspjeli. Sada naši korisnici mogu uživati u sigurnoj vožnji – kazala je Jurišić.

Načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo kazao je kako pregovaraju sa županijskom Vladom o preuzimanju osnivačkih prava nad Centrom.

– Odavno je prepoznata potreba da se osnuje centar za osobe s poteškoćama u razvoju. Mi u idućem razdoblju tražimo rješenje u vidu toga da Županija, koja inače daje najveću potporu Centru, preuzme upravljačka prava. Centar ima i svoju ispostavu u Kiseljaku i time bismo omogućili kvalitetniji život i bolje uvjete kako osobama s poteškoćama u razvoju, tako i roditeljima koji se o njima brinu – kazao je Dujo.

Usluge Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Duga” koristi više od 150 osoba iz Srednjobosanske županije i šire.

Iz Centra Duga uputili su zahvalu Ministarstvu zdravstva i socijalne politike i Vladi SBŽ, općinama Novi Travnik, Travnik, Busovača i Vitez, predsjedniku FBiH, HKM-Wien, firmama Sport plus Novi Travnik, Tioil Stara Bila-Vitez, Kalvarija cop Vitez, Pharmamed Travnik, Frizerland Vitez, Komping Vitez, Eurodom Vitez te ostalim dobrim ljudima koji su uvijek uz njih.

(avaz.ba)