NOVI TRAVNIK: Edukacijsko-rehabilitacijski centar ‘Duga’ dobio novi minibus

Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Duga” iz Novog Travnika, jedini centar u tom dijelu Bosne i Hercegovine koji pomaže osobama s poteškoćama u razvoju, napokon je riješio pitanje prijevoza svojih korisnika.

Naime, danas je u ovom centru izvršena primopredaja minibusa. Radi se o donaciji predsjednika Federacije BiH, Vlade Srednjobosanske županije Bosna (SBŽ), općina u toj županiji i pojedinaca.

Direktorica Centra Sonja Jurišić kazala je kako početak socijalizacije njihovih korisnika počinje u prijevoznom sredstvu.

– Ovo je za nas veliki i značajan događaj, po prvi put dobivamo potpuni novi minibus za prijevoz korisnika. Nakon višegodišnjih pokušaja da riješimo pitanje sigurnog prijevoza naših korisnika konačno smo uspjeli. Sada naši korisnici mogu uživati u sigurnoj vožnji – kazala je Jurišić.

Načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo kazao je kako pregovaraju sa županijskom Vladom o preuzimanju osnivačkih prava nad Centrom.

– Odavno je prepoznata potreba da se osnuje centar za osobe s poteškoćama u razvoju. Mi u idućem razdoblju tražimo rješenje u vidu toga da Županija, koja inače daje najveću potporu Centru, preuzme upravljačka prava. Centar ima i svoju ispostavu u Kiseljaku i time bismo omogućili kvalitetniji život i bolje uvjete kako osobama s poteškoćama u razvoju, tako i roditeljima koji se o njima brinu – kazao je Dujo.

Usluge Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Duga” koristi više od 150 osoba iz Srednjobosanske županije i šire.

Iz Centra Duga uputili su zahvalu Ministarstvu zdravstva i socijalne politike i Vladi SBŽ, općinama Novi Travnik, Travnik, Busovača i Vitez, predsjedniku FBiH, HKM-Wien, firmama Sport plus Novi Travnik, Tioil Stara Bila-Vitez, Kalvarija cop Vitez, Pharmamed Travnik, Frizerland Vitez, Komping Vitez, Eurodom Vitez te ostalim dobrim ljudima koji su uvijek uz njih.

(avaz.ba)

Prethodni članakU subotu svečana dodjela književne nagrade “Marko Martinović Car 2021.”
Sljedeći članakOpćina Vitez: Prezentacija trase brze ceste, dionice koja prolazi kroz PC-96 Vitez