Novi Travnik: Danas procesija kroz grad

Danas je svetkovina Presvetog Tijela i i Krvi Kristove (Tijelovo-Brašančevo).
I ove godine, najavljuju iz župe Presvetog Trojstva Novi Travnik, svečano će i u duhu vjere proslaviti svetkovinu Tijelova.

“Sveto misno slavlje je u 18,00 sati, a predvodit će uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski. Nakon svete mise bit će velika procesija kroz grad; od crkve prema kružnom toku, glavnom ulicom prema caffe Milano, desno se skreće u ulicu Ljudevita Gaja te sporednom ulicom prema DM-u od kojeg se skreće lijevo u ulicu Kralja Tvrtka nakon koje se skreće desno prema crkvi gdje ćemo završiti pobožnost i svetu misu. Pozivam sve vas da dođete na svetu misu i sudjelujete u procesiji”, rekao je župnik don Anto Ledić.

Ove godine, kaže, bit će svečanije jer sudjeluju ministranti, prvopričesnici, krizmanici, katolička komponenta vojske FBiH i članovi KUD „Stari hrast“ u narodnim nošnjama.

“Ove godine u procesiji će biti i baldahin ili nebo koje će nositi 4 naša stasita momka posebno odjevena za ovu prigodu. Nebo-baldahin je moj osobni zavjetni dar župi”, rekao je don Ledić.