Novi rektor Sveučilišta u Vitezu

Sveučilište „Vitez“ u Vitezu dobilo je novog rektora. To je poznati ekonomski stručnjak, istaknuti sveučilišni profesor dr. Mirko Puljić. Na toj zahtjevnoj funkciji zamijenio je prof. dr. Nikolu Grabovca.

Tim povodom u petak je u Vitezu upriličen susret novoimenovanog rektora s novinarima s područja srednje Bosne koji su i do sada pratili rad i funkcioniranje ove visokoobrazovne ustanove. Ovom prilikom rektor Puljić je podsjetio kako u okviru Sveučilišta u Vitezu djeluju četiri fakulteta s više smjerova- Poslovna ekonomija, Pravo, Informatičke tehnologije i Zdravstvena njega. U ovoj školskoj godini upisano je 700 novih studenata iz cijele BiH, a do sada, od ukupno pet generacija studij uspješno završilo (diplomanti i magistranti) 1071 student, te za danas (subota) najavio promociju novih 122 diplomanta i magistranta iz 6. generacije studenata ovoga Sveučilišta.

Istaknuo je dr. Puljić i vrlo uspješnu suradnju Sveučilišta Vitez s visokoobrazovnim institucijama i ustanovama (Osijek, Rijeka, Zagreb, Beograd, Novi Sad, Izmir… te sa fakultetima i sveučilištima iz Austrije, Nizozemske, Rusije…!. Naglasio je također kako fakulteti ovoga Sveučilišta konceptom i programima rada te usmjerenjima, svršenim studentima širom otvaraju vrata zapošljavanja u srednjoj Bosni, širom BiH, pa i u inozemstvu. „Takav koncept rada i obrazovanja studenata ne samo da ćemo nastaviti, nego ćemo ga stalno i sustavno unapređivati“ , kazao je novi rektor Sveučilišta u Vitezu, prof. dr. Mirko Puljić.

Izvršni direktor Sveučilišta, Zdenko Vukić je izrazio zadovoljstvo dolaskom na funkciju rektora prof. dr,. Mirka Puljića, te kazao kako se ovo Sveučilište, od prvoga dana, susreće sa stereotipom „provincijska obrazovna ustanova“. „Međutim, kazao je Vukić, mi uporno i sustavno, programskim obrazovnim sadržajima, s uglednim profesorima čija imena i stručnost, te dosadašnji rezultati, imaju težinu u akademskoj zajednici, čak i izvan granica BiH, te stereotipe uspješno razbijamo“.