Novi predsjednik Sportskog saveza Viteza je Sanjin Zirdum

Novi predsjednik Sportskog saveza općine Vitez je dugogodišnji košarkaš OKK Vitez i istaknuti sportski aktivist, Sanjin Zirdum.

Tako je, naime, odlučeno na Skupštini Sportskog saveza kojemu je, od 25 članova nazočilo njih 22. Za potpredsjednika izabran je Aldin Adilović iz Karate kluba „Mladost“ koji je i do sada obnašao tu dužnost. Uz njih dvojicu u Upravni odbor Saveza izabrani su i: Kristijan Blaž, (Rukometni klub Vitez), Igor Stjepić, (Stolnoteniski klub „CM“), Danijel Vrebac (Ragbi klub Vitez), Andrija Livančić (Moto klub Vitez), Ivan Frljić (Nogometni klub Jardol), Predstavnik Nogometnog kluba Vitez, Slobodan Brkić (Biciklistički klub Vitez), Varupa Vahid (Odbojkaški klub invalida), Siradž Hodžić (Stolnoteniski klub Vitez), Tarahija Ibrahim (Fudbalski klub Vitez), Mirza Pjanjić (Kick box klub Fatih GYM).

U proteklih nekoliko godina malo je sportskih kolektiva u Vitezu bilo zadovoljno radom Sportskog saveza, pa se sada s pravom očekuju novi pozitivni iskoraci u radu, djelovanju i funkcioniranju ove općinske sportske asocijacije. Takva očekivanja temelje se, prije svega na potrebama sportskih kolektiva, te na novoizabranom Upravnom odboru na čelu s predsjednikom Sanjinom Zirdumom dokazanom u radu i djelovanju i ne samo u „svom“ Košarkaškom klubu.

Kako je kazao novoizabrani predsjednik, sredstva koje sportski klubovi dobivaju  iz općinskog proračuna su (pre)skromna, nedostatna i za najnužnije aktivnosti Stoga će se tražiti i dodatni financijski izvori kako bi se popravila  teška materijalna situacija u kojoj se nalazi viteški sport. A za to se može izboriti radom trudom, transparentnošću u poslovanju, sportskim ponašanjem svih članova Saveza. I ne treba zaboraviti da viteški sportski klubovi imaju više od tisuću aktivnih članova uključeni u redovita natjecanja od općinske do državne razine, a ne mali broj njih su i članovi državnih izbornih vrsta. A uspjesima na tom tragu trebali bi doprinijeti i dodatna učlanjenja mladih u sportske kolektive, te rad i pomaganje u radu i u  organiziranju rekreacijskog sporta koji mora biti pristupačan i prihvatljiv i za najmlađe ali i za građane u zrelijim pa i u poznijoj starosnoj dobi.

„Radit ćemo, truditi se i na tom planu vući ćemo i neke dodatne poteze – organizacijske, sadržajne, skromne infrastrukturne…, a sve na dobro sporta, naše mladeži, na dobro rekreativaca, sportskog i života uopće u našem gradu“, kaže optimistično i obećavajuće novoizabrani predsjednik Sportskog saveza Viteza, Sanjin Zirdum.

A da bi moglo „biti kruha“, boljega i plodonosnijeg u sportu u Vitezu, govori i podatak da su na Skupštini Sportskog saveza bili i općinska pročelnica za društvene djelatnosti, Marija Grabovac i član Udruge poslodavaca Viteza, istaknuti gospodarstvenik i ljubitelj sporta, Jozo Miškić.

Prethodni članakPredstavljanje knjige Velimira Bugarina
Sljedeći članakNaša istina o ZL(AT)U u Fojnici: Što se krije iza priče o velikim zalihama srebra i zlata u rudniku Bakovići?!