Novi predsjednik L.O. Vitez Dragan Stojak

Redovna, radna Skuština L.O.“Vitez“ Vitez održana je proteklog mjeseca u prostorijama lovačkog doma u Vitezu. Lovne jedinice su prethodno dostavile prijedlog kandidata za Skupštinu, nakon čega je napravljen popis sudionika Skupštine.

U okviru priprema Upravni odbor je konačno izabrao dopredsjednika Upravnog odbora, Dragana Stojaka, budući da je ovo mjesto bilo upražnjeno od podnošenja ostavke prethodnog dopredsjednika.

Tjedan dana prije početka Skupštine lovnim jedinicama je dostavljen potrebni broj primjeraka radnog materijala za Skupštinu. Skupštini je nazočilo 26, od pozvanih 29 izaslanika, te su sve odluke pravno valjane.

Za novog predsjednika ovoga udruženja izabran je Dragan Stojak, a Ivica Drmić za dopredsjednika. Mirko Šarić izabran je za predsjednika, a Anto Čečura za dopredsjednika Skupštine. Predsjednik Nadzornog odbora je Alojz Žabić.

Financijsko izvješće za 2010. godinu je usvojeno jednoglasno.
Skupština je dala suglasnost da Upravni odbor uradi odgovarajuće izmjene na dijelu normativnih akata udruge. Izmjenama će se omogućiti fleksibilniji uvjeti za izdavanje lovačkog doma, koji već dugo vremena ne donosi nikakve prihode, te povoljniji uvjeti za teže bolesne članove i članove starije od 65 godina.

Poslednja radna točka dnevnog reda imala je svečani karakter. Zaslužnim lovnima dodijeljena su priznanja. Zahvalnice za rad u lovstvu dobilo je 13 lovaca (od čega jedan brončanu, četiri srebrnu, osam zlatnu), povelju za zasluge u lovstvu su dobila dva lovca, deset lovaca je dobilo zahvalnicu za doprinos u razvoju lovne kinologije, a pet zahvalnicu za doprinos u razvoju lovnog streljaštva. Priznanja bi trebala biti podsticaj, prvenstveno za neaktivne i malo aktivne lovce, kako bi i oni svojim angažmanom zaslužili neko od priznanja, a nagrađeni lovci bi trebali dobiti motiv za još bolji rad, čime se natječu za sljedeću višu razinu lovačkog priznanja.

Skupština je završena prigodnim domjenkom.