Novi i veliki izazov pred ragbijašima Viteza – Europsko klupsko natjecanje “EURO XIII”

Novi i veliki izazov Je pred ragbijašima Viteza. Nakon tri sezone Balkan super lige, Ragbi liga klub FIS, Vitez je pozvan da aplicira za nastup na EURO XIII, Europskom klupskom natjecanju.

Tijekom protekla dva mjeseca vođeni su intenzivni razgovori vodstva lige i RLK FIS vezani za sudjelovanje na EURO XIII, doznaje Vitez.info.

Zasluge za poziv ragbijašima Viteza pripadaju talijanskom ragbi liga savezu, koji je Vitezu ponudio punu suradnju u narednom periodu po pitanju utakmica, edukacije sudaca i trenera i igranja zajedničke lige. Tako će biti potpisan i poseban protokol između FIRL (talijanske federacije) i ragbi liga klub FIS, Vitez odnosno Saveza RL BiH kojemu je sjedište u Vitezu.

Utakmice EURA XIII igraju od veljače naredne godine, a finalna utakmica u Valenciji, u Španjolskoj.

S obzirom na izvanredno stanje izazvano COVID 19 i zabranu igranja utakmica, poglavito kontakntih sportova, RLK FIS će na jesen odigrati nekoliko test utakmica kao probu pred EURO. Za ove utakmice poziv će dobiti i svi igrači koji se trenutno nalaze u dijaspori kako bi kompletirali sastav.

Inače, treninzi kluba su ponedjeljkom i petkom u 18,00 sati na stadionu U Vitezu, a iz RLK Fis Vitez pozivaju sve zainteresirane da se okušaju u ragbi vještini.