Novi četverogodišnji mandat Jozi Stojaku Mungosu

Novi, ujedno i stari, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a, Srednjobosanske županije je Jozo Stojak Mungos. Tako su, naime, odlučili sabornici, njih oko 80, predstavnici 10 općinskih udruga, na Saboru održanom u subotu u Vitezu.

Jozo Stojak Mungos, je istaknuti sudionik Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, po rođenju je Travničanin, gdje je i živio do početka rata, a sada s obitelji živi u Vitezu.

Uz predstavnike općinskih organizacija Udruge Saboru održanom u subotu u Vitezu bili su i brojni ugledni gosti, a među njima umirovljeni generali HVO- Ilija Nakić i Mario Bradara. Predstavnici struktura političke i izvršne vlasi Srednjobosanske županije, Federacije i BiH na čelu Nikolom Lovrinoviće, Marinkom Čavarom i Jozom Lučiće, te predstavnici županijskih i državnih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata na čelu s predsjednikom Udruge Dragovoljaca, Nikicom Tomićem i predsjednicom županijske Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja, Ljubicom Garić.

Prigodnim riječima sudionike Sabora i goste pozdravili su Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a, U ime ratnih zapovjednika HVO-a, general bojnik Ilija Nakić i u ime općinskih struktura vlasti, predsjednik Općinskog vijeća Vitez, Tomislav Bošnjak Matić.

Izborno-izvještajnom Saboru prethodila je sveta misa zadušnica za sve poginule slavljena u župnoj crkvi Sv. Jurja u Vitezu i polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz spomen obilježje poginulim braniteljima Viteza, podignutom ispred zgrade općine Vitez.

IMG 7476IMG 7482IMG 7491

Prethodni članakJavni poziv vezan za regulacioni plan “Gornji Vitez”
Sljedeći članakSveti Nikola razveselio tisuće mališana u Vitezu i Lašvanskoj dolini