Novi četverogodišnji mandat Jozi Stojaku Mungosu

Novi, ujedno i stari, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a, Srednjobosanske županije je Jozo Stojak Mungos. Tako su, naime, odlučili sabornici, njih oko 80, predstavnici 10 općinskih udruga, na Saboru održanom u subotu u Vitezu.

Jozo Stojak Mungos, je istaknuti sudionik Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, po rođenju je Travničanin, gdje je i živio do početka rata, a sada s obitelji živi u Vitezu.

Uz predstavnike općinskih organizacija Udruge Saboru održanom u subotu u Vitezu bili su i brojni ugledni gosti, a među njima umirovljeni generali HVO- Ilija Nakić i Mario Bradara. Predstavnici struktura političke i izvršne vlasi Srednjobosanske županije, Federacije i BiH na čelu Nikolom Lovrinoviće, Marinkom Čavarom i Jozom Lučiće, te predstavnici županijskih i državnih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata na čelu s predsjednikom Udruge Dragovoljaca, Nikicom Tomićem i predsjednicom županijske Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja, Ljubicom Garić.

Prigodnim riječima sudionike Sabora i goste pozdravili su Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a, U ime ratnih zapovjednika HVO-a, general bojnik Ilija Nakić i u ime općinskih struktura vlasti, predsjednik Općinskog vijeća Vitez, Tomislav Bošnjak Matić.

Izborno-izvještajnom Saboru prethodila je sveta misa zadušnica za sve poginule slavljena u župnoj crkvi Sv. Jurja u Vitezu i polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz spomen obilježje poginulim braniteljima Viteza, podignutom ispred zgrade općine Vitez.

IMG 7476IMG 7482IMG 7491