Nove medalje za karate klub „MLADOST“ Vitez

U subotu 10. travnja. 2021. god, u organizaciji Karate saveza BIH u Gradačcu održano je Državno prvenstvo za seniore, veterane  i parakaratiste. Sudjelovalo je ukupno 169 takmičara iz 50 karate klubova .

Prvenstvo je zbog pandemije koronavirusa održano bez prisustva gledatelja uz pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od strane kriznih stožera.

U KK Mladost Vitez stigle su tri bronzane medalje koje su osvojili  Bektaš Zenira u kategoriji borbe seniorke -61kg , Bešić Laris  u kategoriji kate para karatisti-osobe sa poteškoćama u razvoju i trener kluba Hurem Adnan u kategoriji borbe seniori -84 kg nastupajući za karate klub „Ilidža“ Ilidža.

Druga dva takmičara, Daniel Strukar i Nedžmina Varupa, su imali zapažen rezultat , a posebno Nedžmina koja je izgubila  meč za ulazak u finale a potom i meč za treće mjesto s  minimalnim rezultatom 1:0.

Šef stručnog štaba karate klub“Mladost“ Vitez, Aldin Adilović,  je zadovoljan postignutim rezultatima  i svim osvajačima medalja na Državnom prvenstvu upućuje iskrene čestitke.

Posebno  je ponosan na Larisov uspjeh, njegov trud, rad, upornost i ljubav prema karate sportu.

Prethodni članakSlaven Blažević: Izvinio sam se, ponudio platiti kaznu, ali su oni krenuli sa udarcima
Sljedeći članakBiH: Vukovi napali stado magaraca