Nove medalje i pojasevi za KK Ipon Vitez

KK Ipon Vitez u subotu je (8.6.) održao polaganje viših pojaseva pred komisijom za svoje natjecatelje. Pred velikim brojem roditelja natjecatelja, te brojnih zainteresiranih gledatelja, ukupno 50 članova KK Ipon Vitez položilo je za više pojase u sekcijama u Preočici i Vitezu.

Polaganje za sekciju u Preočici održano je u dvorani koja se nalazi u sklopu Osnovne škole, dok se polaganje za članove iz Viteza održalo samo par sati kasnije u dvorani Gradskog stadiona Vitez.

Samo dan kasnije KK “Ipon” je sudjelovao na karate turniru “Orhideja 2019” u Novom Travniku, gdje je sa svojih 11 natjecatelja zabilježio fantastičan uspjeh. Naime, 18 medalja bilo je dovoljno da KK “Ipon” Vitez završi kao drugi najbolji klub na navedenom turniru, te najuspješniji klub iz Viteza. Natjecatelji su osvojili 8 zlatnih, 5 srebrnih i 5 brončanih medalja.

Zlatne medalje osvojili su: Enis Mehić u kategorijama kate 14 god, borbe kadeti -57kg, te kate kadeti, Nejra Kajmak u kategorijama kate 14 godina i kate kate kadetkinje, Mahira Dajić borbe djevojčice 2008 god -40kg, Amar Babić u katama žuti pojas, a zlatom se okitio i tim u borbama koje su činili Enis Mehić, Emrah Trako i Amar Babić.

Srebrom su se oktili Vedad Đidić iz borbi 11 god -35kg, Ajnur Žigonja borbe 12 god -37kg, Merisa Trako borbe 12 god plus 50kg, Emrah Trako borbe kadeti -57kg, te Bakir Malkoč borbe 11 god -45kg. Treća mjesta osvojili su Kemal Sivro borbe 8-9 god -34 kg, Vedade Đidić -35kg 11 god, Amar Babić 12 god -37kg, Nejra Kajmak borbe kadetkinje plus 54 kg, te Mahira Dajić kate 11 godina.

Pored navedenog turnira zvanična stranica Karate saveza Federacije BiH objavila je listu svih karate klubova BiH rangiranu po uspješnosti te broju osvojenih medalja u prvoj polusezoni, gdje je KK “Ipon” Vitez zauzeo deveto mjesto s osvojenih 109 bodova sa samo 6 turnira.

“Podsjećanja radi, naš klub osnovan je krajem veljače ove godine, što je za jedan klub neviđen uspjeh. Ovaj turnir, kao i podatak da smo najuspješniji klub grada od svog osnivanja našim članovima dati će veliku motivaciju za još veći napredak u karate sportu kroz razna natjecanja koja će biti uskoro održana. Sigurni smo da će naš klub omogućiti našoj Općini da bude među prvima u BiH što se tiče karate sporta, te da će promoviranje iste nastaviti u još većem intenzitetu”, rekli su KK “Ipon” Vitez.