Nove informacije o zamućenju vode na izvoru Kruščica

nema vodeStanje s opskrbom vodom na području općine Vitez i dalje se pogoršava. Prema podacima dobivenim iz JKP „Vitkom” d.o.o. Vitez i JP „Vodovod i kanalizacija” Zenica stanje na izvorištu Kruščica je alarmantno.

“Zbog jačih padalina voda je zamućena na svim kapitažama izuzev Termalnog vrela, trenutno (16.1.2013. u 7 00 sati) je u funkciji samo Termalno vrelo i ukupno se zahvata 120 litara u sekundi. Od te količine Vitezu se isporučuje cca 40 litara u sekundi, što ni približno ne može zadovoljiti potrebe korisnika na sustavu vodoopskrbe Kruščica. JKP „Vitkom” d.o.o. Vitez primjenjuje sustav redukcija tako što vodu zatvaraju svim korisnicima kada se nivo vode u rezervoaru, zbog smanjenog dotoka, spusti do kritične granice. Nakon što se akumulira dovoljno vode, voda se pušta svim korisnicima”, navodi se u priopćenju Službe za poduzetništvo i lokalni razvoj Općine Vitez. 

“Mole se korisnici koji vodu dobijaju sa izvorišta Kruščica da vodu koriste racionalno jer zbog najavljenih padalina stanje s vodom se neće brzo popraviti. Pratimo stanje na izvorištu Kruščica i javnost ćemo informirati o svim promjenama”, navode na koncu priopćenja u Službi za poduzetništvo i lokalni razvoj općine Vitez.