Nove aktivnosti BZK Preporod Vitez

Prošli tjedan bio je prepun aktivnosti za članove BZK ”Preporod” Vitez i sekcije koje djeluju u okviru ovog Društva.

Nastupima u Sanici kod Ključa, Donjem Vakufu i Karauli kod Travnika nastavljen je kontinuitet u prezentaciji programskog sadržaja BZK ”Preporod” Vitez u godini kada ova institucija obilježava jubilej, 25. godina postojanja i rada.

Tako su dana 12. rujna (subota) članovi folklorne i dramske sekcije uzeli učešće na IV smotri folklora održanoj u Sanici kod Ključa. Pred više stotina gledalaca izvedene su Djevojačke igre koje su nagrađene velikim aplauzom svih prisutnih.

Već naredni dan,13. rujna (nedjelja) članovi folkorne sekcije BZK ”Preporod” Vitez predstavili su se koreografijom Splet Bosna na manifestaciji XVII Smotra folklornog stvaralaštva – Donji Vakuf koja je održana u istoimenom gradu u sklopu obilježavanja 20. godina od oslobođenja ove općine.

Aktivnosti su okončane nastupom u Karauli kod Travnika gdje se također obilježavao Dan oslobođenja ovog mjesta. Prigodnim kulturno-zabavnim programom domaćini manifestacije su se prisjetili nekih od značajnijih događaja iz proteklog rata a program je održan 14. rujna (ponedeljak). Preporod Vitez ponovo su predstavljale članice iz folklorne sekcije te dramsko-recitatorska sekcija.