Novalić: Potpisan ugovor o izravnoj nabavci 500.000 cjepiva Sinopharm za F BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je danas u stanci sjednice Vlade u Mostaru, da je potpisan ugovor o izravnoj nabavci 500.000 doza cjepiva Sinopharm sa proizvođačem.  

Istakao je da je javnosti poznato da je Federacija BiH izravno pregovarala sa Kinom za nabavku tih cjepiva te da je ugovor uime Vlade Federacije BiH potpisao v.d. direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić.

– Također je poznato da zbog klauzule o javnosti nismo u mogućnosti dati više informacija o ovome. Vlada Kine je odobrila Federaciji BiH iznos pola milijuna doza cjepiva. Svugdje u svijetu države nabavljaju cjepivo, a Vlada FBiH je poduzimala, poduzima i poduzimat će sve aktivnosti da za građane FBiH nabavi cjepiva – poručio je Novalić.

Naglasio je da nikada nisu odustali ni od jedne mogućnosti za nabavku cjepiva te naglasio da Pfizer pokušavaju nabaviti u dogovoru sa državnim nivoom.

– Sa Vladom SŽ pokušavamo nabaviti cjepivo Sputnjik V, za što je struka tražila dodatna pojašnjenja. Zaista nam nije jasno zašto Sarajevskoj županiji smeta ono što traži struka i zašto bespotrebno uznemiravaju javnost. Sve nedoumice trebaju biti riješene u okviru institucija – kazao je te pozvao Vladu SŽ da u okviru institucija nastave suradnju, a sve u cilju nabavke cjepiva za građane.

Novalić je uime Vlade FBiH zahvalio Veleposlanstvu NR Kine u BiH i Veleposlanstvu BiH u Kini. 

Prethodni članakTRAVNIK: Ukradena ploča s imenom groblja
Sljedeći članakUbojstvo osmero djece u Vitezu Zoran Milanović, predsjednik RH, nazvao jednim od najtužnijih događaja u povijesti hrvatskog naroda u BiH