Nova vrijedna nagrada za Gradsko kazalište mladih Vitez

Na prigodnoj svečanosti, u sklopu obilježavanja 25 godina DIS teatra u Banja Luci, Centar za dramski odgoj u Bosni i Hercegovini dodijelio je nagrade za razvoj dramskog odgoja u BiH.

Gradsko kazalište mladih Vitez dobitnik je nagrade za dugogodišnju misiju širenja ideje teatra, dramskog odgoja i promicanje autentičnog teatarskog izraza u Bosni i Hercegovini, dok je DIS teatar Banja Luka dobio nagradu za dvadesetogodišnju misiju posvećenu širenju ideje dramskog odgoja kao moćnog sredstva za preobražaj, kako svakog pojedinca, tako i društva u cjelini. Nagrade su primili Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez i Novica Bogdanović, direktor DIS teatra.

“Jako smo sretni i ponosni zbog ove nagrade, koja nam stiže u jubilarnoj, desetoj godini postojanja. Raduje nas da je naš rad u proteklom periodu prepoznat i ovo je nagrada koju su zaslužili svi oni koji su bili ili još uvijek jesu dio našeg kazališta, kao i sve one koji su nas podržavali ili podržavaju na bilo koji način. Sasvim sigurno da nam je ovo dodatni poticaj, ali i obveza da i dalje nastavimo mukotrpno raditi i stvarati. Vjerujem kako će se to primijetiti već ove godine kada nas očekuje rekordan broj premijera, ali i naša prva koprodukcija”, kazao je u izjavi za medije Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Nagrada za pojedinačno dostignuće Centra za dramski odgoj u Banja Luci je uručena i Srećku Marčeti iz Novog Grada, za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko–odgojni rad u lokalnoj zajednici.

Nagrade je u ime Centra za dramski odgoj uručio istaknuti kulturni i kazališni djelatnik, Sead Đulić.

Nova vrijedna nagrada za Gradsko kazalište mladih Vitez

Prethodni članakSlipac: Pišem o ljudima koji su na rubu egzistencije, koji pate na različite načine
Sljedeći članakZAPAŽEN REZULTAT MLADE VITEŽANKE: Dora Ćosić nastupila na natjecanju u Mađarskoj