Nova Škoda Superb bazira se na MQB platformi

Premda nije tako dizajnerski razigran kao Vision C, nova Škoda Superb odaje vrlo skladan izgled. Prednja rešetka uokvirena je kutnim farovima što uz nizak nos asocira na njegovog velikog brata VW Passat.

Nova Škoda Superb bazira se na MQB platformi koju koriste i Golf, Passat, Audi A3, Seat Leon… Ova “dugoročna arhitektura”, kako je opisuju, je dovoljno fleksibilna da može poduprijeti i velika i mala vozila. Primjerice, mala kao što je Pollo i velika poput Passata. Osim toga, ova platforma omogućava Volkswagenu da proizvodi više vozila različitijih vrsta, ali uz smanjene troškove.

Auto je prilično prostran i udoban. Ovisno o specifikacijama, putnici sprijeda i putnici straga mogu upravljati “infotainment” sustavom preko iPada, a tu je i Apple CarPlay. Od 2016. očekuje se i podrška za bežično punjenje mobitela. Kapacitet prtljažnika je 625 litara kad su sjedala gore, odnosno 1.760 litara sa spuštenim stražnjim sjedalima.

U ponudi pogonskih agregata tu su 1.4, 1.8 i 2,0 litreni benzinci te 1.6 i 2,0-litreni dizelaši. Osim toga, Škoda je najavila i 1,4-litreni “plug in hibrid” model.

Izvor