Nova odličja za karataše iz Viteza

Proteklog vikenda u Vogošći je održano 5. otvoreno prvenstvo Vogošće u karateu za djecu, kadete, juniore i U-21 “Vogošća Open 2013.” na kojem je nastupilo oko 600 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Na ovom prvenstvu nastupilo je i šest najmlađih natjecatelja iz Karate kluba “Vitez” Vitez u kategoriji dječaci – djevojčice od 10-13 godina a natjecali su se u disciplini kate i borbe, te pet natjecatelja Karate kluba „Mladost” iz Vitez.

Zapažen rezultat ostvario je Robert Šafradin u borbama dječaci 13 godina -50 kg, kojem je, nakon ostvarene dvije pobjede i jednog poraza u polufinalu (izjašnjavanjem sudaca), pripalo treće mjesto i brončana medalja.

Blizu osvajanja 3. mjesta i brončanih medalja bili su i natjecatelji u katama, koji su poraženi u mečevima za 3. mjesto i brončana odličja, Daniel Strukar, Emilija Krišto, Dijana Čečura i Tin Galić, dok je Petra Vujica poražena u prvom kolu.

”S obzirom da je natjecateljima u katama ovo bilo drugo zvanično natjecanje zadovoljan sam njihovim nastupom i plasmanom jer je puno bolje od prvog njihovog nastupa kada su svi bili poraženi u 1.kolu, te da su ovaj put poraženi od finalista, što govori da imaju perspektivu da u buduće ostvare još bolje rezultate” rekao je trener Karate kluba ”VITEZ” Vitez, Željko Topalović – Berija.

Karate klub „Mladost” osvojio je tri odličja, zlatnu, srebrno i brončano. Zlatno odličje u kategoriji borbe juniorke +59 kg osvojila je Mirnesa Bektaš, dok je Zenira Bektaš osvojila srebro u istoj kategoriji. Broncom se okitio Edin Bektaš u kategoriji borbe juniori -68 kg.

Šef stručnog stožera KK „Mladost” Vitez , Aldin Adilović, naglasio je kako je zadovoljan ovim rezultatima, jer su njegovi borci na ovom izuzetno jakom turniru osvojili dodatne bodove koji će im biti od pomoći pri selekciji za izbor reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu ove godine.