NOVA BILA: Primanje u Framu u župi Duha Svetoga 

U petak, 3. lipnja u župi Duha Svetoga u Novoj Biloj, na drugi dan trodnevnice patrona, upriličen je obred primanja u franjevačku mladež – Frama.

Novobiljanska Frama trenutno broji 20 članova uz isto toliko sipmatizera. Euharistijsko slavlje predslavio je fra Antonio Baketarić, župni vikar i duhovni asistent Frame Nova Bila, u koncelebraciji fra Slavka Petrušića, župnika, fra Drage Pranješa, gvardijana u franjevačkom samostanu u Gučoj Gori, fra Pere Vrebca i fra Nikice Zlatunića.

U prigodnoj propovijedi fra Antonio se osvrnuo na svetkovinu Duhova koju Crkva slavi u nedjelju, 5. lipnja, koja je i patron ove župe. Naglasio je da blagdan Pedesetnice je dan rođenja Crkve kao male zajednice, koja će se kroz svoju povijest proširiti “sve do krajeva zemlje”. S tim je povezao primanja djevojaka i mladića u franjevačku mladež kao rađanje jedne nove mlade zajednice u župi te poželio da ovi mladi budu hrabri i ustrajni u svjedočenju Radosne vijesti u duhu Svetoga Franje. Također, da svojim primjerom i zalaganjem budu Kristovi svjedoci drugima koji će slijediti njihov primjer i odvažiti pristupiti ovoj mladoj zajednici.

Za vrijeme euharistijskog slavlja pjevanje i sviranje animirao je band Novo nebo župe Sv. Ilije iz Zenice.

Nakon svetog misnog slavlja, javlja KTA,nastavljeno je druženje uz roštilj, osvježenje, igru i zabavu pristiglih franjevačkih bratstava drugih okolnih župa (Guče Gore, Viteza, Bučića, Doca i Zenice) zajedno sa domaćinima – Framom Nova Bila. Njima su se pridružili i članovi Trećeg franjevačkog reda, svećenici i sestre kao i drugi vjernici.

J.Vr.,KT