Nošenje maski i rukavica u trgovinama i institucijama nije obvezno

Tragom informacije koja se pojavila tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana kako se u trgovine, pa i neke druge objekte ne može ući bez zaštitnih maski i rukavica, kontaktirali smo PS Vitez kako bismo provjerili što je u pitanju.

Naime, ovakva odluka nije donesena na bilo kojoj razini Kriznih stožera, ni nadležnih institucija, tako da je zabrana ulaska u najmanju ruku diskriminirajuća.

Prema informacijama koje smo dobili iz policije, odluka o zabrani ne postoji, a oni vrše nadzor o poštivanju naredbe o držanju rastojanja, kao i naredbe o zabrani izlaska maloljetnim i osobama starijima od 65 godina.

Nošenje zaštitne opreme je poželjno, ali nije obvezno poručili su iz policije, a za portal Vitez.info i Radio Vitez isto je potvrdio i ministar MUP-a KSB Feliks Vidović.

Iz Hrvatske pošte Mostar, nakon prvobitno različitog tumačenja preporuka i nekoliko klijenata koji su vraćeni zbog nenošenja maske i rukavica, obavijestili su da je nošenje maske zamolba, kao i držanje propisnog rastojanja (2 metra), te izbjegavanje bliskog kontakta.

Ukoliko ste imali neugodnosti vezano za ulazak u neku trgovinu ili instituciju, vezano za nenošenje maske i rukavica, pišite nam na našu Facebook stranicu ili na mailove info@vitez.info i radio.vitez@tel.net.ba.

Prethodni članakMUP SBŽ: Obavijest za javnost u vezi izdavanja osobnih dokumenata
Sljedeći članakVITEZ: Svim volonterskim aktivnostima će rukovoditi Crveni križ Vitez