Nokia priprema tri Windows telefona

winnokiaVeć se dugo vremena govori o prvim Nokijinim telefonima koji će raditi na Microsoftovom mobilnom operativnom sustavu Windows Phone. Iako su jedno vrijeme glasine govorile da prvi Nokijin WP7 smartphone nećemo vidjeti ove godine, čini se da ćemo Windows Nokije vidjeti već krajem ovog mjeseca, na Nokia Worldu koji se održava krajem listopada, a Elop bi mogao predstaviti čak tri modela – Ace, Sea Ray i Sabre, no postoji mogućnost da predstavi samo jedan model – Sea Ray.

Nokia Ace navodno će imati veliki 4,3 inčni ClearBlack AMOLED ekran, radit će na 1,4GHz procesoru te će imati 16GB za pohranu podataka. Ljubitelje mobilne fotografije trebala bi zadovoljiti 8MP Carl Zeiss kamera s autofokusom, a na GSM Areni kažu da još nije poznato hoće li ovaj telefon raditi na WP Mangu ili nekoj kasnijoj verziji mobilnih Windowsa.

Nokia Sea Ray trebala bi imati manji – 3,7 inči ClearBlack AMOLED ekran te iste hardverske opcije kao i model Ace, znači 1,4GHz procesor, 16GB flash memorije i 8MP kameru te bi trebao raditi na Mango verziji Windows Phonea. Posljednji model koji od Nokije možemo očekivati do kraja godine jest Sabre koji će imati ekran iste dijagonale (ali LCD, ne ClearBlack AMOLED ekran) i procesor iste snage, no imat će kameru manje rezolucije – 5MP s autofokusom i samo 8GB flash memorije pa bi to trebao biti najpristupačniji Nokijin Windows telefon.