Nogometni turnir najmlađih selekcija

Vitez je u nedjelju bio domaćin, rekli bismo, festivala nogometa, demonstracija znanja, talenta, potencijala… mladih nogometnih snaga srednjobosanskih klubova i najmlađih selekcija nogometnih škola s tog područja.

Naime, u organizaciji Nogometne škole NK Rijeke, županijskog ligaša iz Viteza, na čelu s vrijednim i poduzetnim trenerom, nogometnim zaljubljenikom, bivšim nogometašem NK Rijeke i NK Viteza, Dariom Čerkezom, na turniru održanom na sportskom kompleksu ovoga kluba, nastupili su mališani rođeni 2005; 2004 i 2003. Sudjelovale su selekcije iz NK Vitez, NK Rij4eka, NK Novi Travnik, NK Jardol  (Vitez), NK Busovača, te selekcije škola nogometa „Sport Prevent“ iz Bugojna, „Tempo – sport“ iz Zenice i Škola nogometa iz Kiseljaka.

U konkurenciji dječaka rođenih 2005. selekcija domaćina NK „Rijeka“ s 2 : 1 pobijedila je favoriziranu momčad „Sport Prevent“ iz Bugojna, dok je treće mjesto osvojila NK „Busovača“.

Dječaci NK „Jardol“ (Vitez) u izvrsnoj igi, uvjerljivo s 4 : 0 pobijedili su NK „Rijeku“, a dječaci FK „Vitez“ zauzeli su treće mjesto, dok su jedanaestogodišnjaci (godište 2003.) NŠ „Sport Prevent“ pobijedili NK „Vitez“ s 3 : 1.

Najbolji igrač godišta 2005. je Petar Kolenda (NK Rijeka), 2004. Renato Hrgić (NK „Jardol“), a 2003 Petar Sučić iz NŠ „Sport Prevent“ iz Bugojna. Priznanja su dobili i najbolji strijelci i najbolji golmani.

Odigrana je i revijalna utakmica dječaka domaćina NK „Rijeka“ i NŠ „Tempo – sport“ iz Zenice. Uz burno navijanje i više od 300 gledatelja utakmica je završena rezultatom 2 : 2, a bolji u izvođenju sedmeraca, za veliko slavlja mališana ali i okupljenih ljubitelja nogometa, pobijedila su djeca domaćin NK Rijeka.

Ovaj turnir najmlađih nogometnih selekcija, održan drugi put, igra se u spomen na Slavka Matkovića – Slavuja, vrsnog golgetera i jednog od najboljih igrača u pedesetsedmogodišnjoj povijesti NK „Rijeka“

Z. Čilić

Prethodni članakIzabran predsjednik OO HDZ1990 Vitez
Sljedeći članakThe Last Game: Ronaldo, Neymar, Ibrahimović i Rooney protiv klonova