Nogometni klub Vitez pojačali Toni Pezo i Tomislav Čuljak

Nakon kiše dolazi sunce, moglo bi se reći i za  premijerligaša iz Viteza. Jer, nakon pet odigranih kola Vitežani su imali samo jedan osvojeni bod, postigli su samo jedan gol i zauzimali su predzadnje mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Međutim, od šestoga kola, čini se, sve je krenulo u pozitivnom smjeru. Vitežani su, naime, u šestom kolu pobijedili Radnika iz Bijeljine, a u Vitez se vratio prošlosezonski uspješni trener Ante Miše. U prvom tjednu prvenstvene stanke, u puni trenažni proces uključili su se svi do tada ozlijeđeni igrači osim Stjepana Badrova, Miše je uveo strogi režim rada dva puta dnevno,u subotu su u Međugorju u prijateljskom susretu pobijedili aktualnog državnog prvaka Zrinjskog, a i pojačali su se s dva iskusna igrača, s Tonijem Pezom i Tomislavom Čuljkom.

Toni Pezo (1987.) dijete je Hajduka, igrao je u svim selekcijama  ovog poznatog kluba, bio je na posudbi u Zrinjskom, s Blažom Sliškovićem u Albaniji u dva navrata, igrao je u Zadru, a u Vitez je stigao iz Zrinjskog.

„Presudan za moj dolazak u Vitez je trener Ante Miše koji me jedno vrijeme trenirao u Hajduku, a već ranije sam slušao o Vitezu kao zdravoj nogometnoj sredini što je također imalo utjecaja na moju odluku“, kazao je Pezo koji će konkurirati za mjesto centralnog braniča i zadnjeg veznog.

Također  dvadesetsedmogodišnji,  Tomislav Čuljak, Vinkovčanin, nogometno odrastao i stasao  u matičnoj Cibaliji igrajuči najčešće na mjestu lijevog bočnog, mada mu nije strana ni pozicija defanzivnog veznog. Uz Cibaliju, odakle je i došao u Vitez, igrao je i u Hrvatskom dragovoljcu, Zadru i Šibeniku.

„Poziv Viteza sam prihvatio bez dužeg razmišljanja. Klub igra u najvišem rangu natjecanja, a dosta lijepoga čuo sam o Vitezu. Uz to važna mi je bila i činjenica da Vitez vodi Ante Miše, poznato igračko i trenersko ime u Hrvatskoj“, naglasio je Tomislav Čuljak, nakon prvog održanog treninga u novom klubu.

Pod paskom Ante Miše, pripreme se nastavljaju u Vitezu, od srijede intezitet treninga će biti manji, a rad će biti usmjeren ka  teškim uzastopnim gostovanjima protiv Željezničara i Goražda.

Zvonimir Čilić