Nogometaši Viteza započeli s pripremama za novu sezonu

S neskrivenim optimizmom, unatoč velikim poteškoćama, NK Vitez je krenuo u pripreme za svoju prvu premijer ligašku sezonu. Optimizam se temelji na dobroj momčadi koju imaju a što je potvrđeno i uvjerljivim osvajanjem prvoga mjesta u Prvoj federalnoj ligi, na stabilnoj financijskoj situaciji i zanosu koji u klubu i oko kluba vlada. S druge pak strane ima i opravdanih strahova jer još uvijek nisu riješeni problemi oko licenciranja Gradskog stadiona u Vitezu, radovi nisu ni počeli i ne zna se kada će i hoće li i početi, pa je potpuno izvjesno da će NK Vitez jesen u Premijer ligi igrati na nogometnom terenu sportskog kompleksa Kamberovića polje u Zenici. A to je, nema dvojbe, veliki hendikep za novajliju u Premijer ligi.

Na prozivci i prvom treningu u srijedu poslije podne odazvali su se svi igrači iz protekle sezone na koje stručni stožer računa. To su: Aleksandar Živković, Filip Perković, Dragan Šantić, Dario Pranjković, Armin Imamović, Sanel Alić, Goran Jurić, Stjepan Badrov, Vedran Vidović, Ivan Livaja, Josip Šantić, Anel Dedić, Haris Dilaver, Jasmin Smriko, Mladen Jurčević, Matej Frljić, Borislav Grbavac i Toni Livančić. Prozivci se odazvao i Aldin Šišić, bivši igrač Veleža iz Mostara, a iz opravdanih razloga, uz dozvolu stručnog stožera, na prozivci nije bilo Slavka Brekala i Zvonimira Kožulja, posuđenih iz „Širokog”, te bivšeg igrača NK Viteza, Marka Mišića koji je proljetnu sezonu igrao u Olimpicu iz Sarajeva.

U rad prve momčadi uključena su i četvorica najistaknutijih mladića iz juniorskog sastava – Matija Garić, Dragan Jurčević, Josip Grebenar i Petar Kovač. U klubu je također donesena odluka da se zahvali na suradnji Damiru Šafradinu, Slavku Vidoviću, Oliveru Grebenaru, Kristijanu Ivešiću i Juri Pejiću. A kako je u pozdravnim riječima kazao sportski direktor, Veseljko Petrović, „prijelazni rok još nije završen”, najavivši dolazak još najmanje jednog igrača koji će biti pojačanje.

Prvih deset dana planiran je rad u Vitezu, 29. lipnja na Kupresu je dogovorena utakmica sa Širokim. Vitez će 6. i 7. srpnja sudjelovati na jakom turniru u Vinjanima , a nakon toga nastavit će pripreme na Kupresu do 14. srpnja. U međuvremenu, u planu su još tri pripremne utakmice, a za sada se zna da će Vitežani 13. ili 14. srpnja igrati sa Rudarom iz Prijedora, 17. srpnja po svemu sudeći s reprezentacijom Prve lige Federacije, dok je generalna provjera planirana za 20. srpnja.