Nogometaši Viteza u generalci na Kamberovića polju dočekuju Slogu iz Doboja

Umjesto s Olimpicom, kako je bilo planirano i dogovoreno, generalku će novi premijerligaš Vitez imati sa Slogom iz Doboja, članom Prve lige Republike Srpske.

Utakmica će se igrati u subotu 20. srpnja u 17 i 30 sati na Kamberovića polju u Zenici, gdje će Vitez igrati svoje prvenstvene utakmice dok se ne završe radovi na Gradskom stadionu u Vitezu nužni da bi se dobila natjecateljska licencija NS BiH.

Naime, kako nam je kazao sportski direktor NK Viteza, Veseljko Petrović, Olimpic je bez jasnih razloga i argumenata odustao od postignutog dogovora i odigravanja prijateljskog susreta na Kamberovića polju. Ponudile su Sarajlije neka druga rješenja, kao što je igranje u Vogošći, što nije prihvaćeno i Vitežani su pozvali starog sportskog prijatelja Slogu iz Doboja i to će, za Vitez, biti i generalna proba pred premijerligaški start i susret s Travnikom u gostima u subotu 27. srpnja. Ujedno, to će biti i prva (i jedina) utakmica Viteza na Kamberovića polju prije prvenstvenog susreta sa Željezničarom u trećem prvenstvenom kolu. Jer, Vitežani, nakon gostovanja u Travniku, u drugom kolu gostuju kod Borca u Banja Luci.

No, treba reći da će Vitez, nakon utakmice sa Slogom, do susreta sa Željezničarom, nekoliko treninga održati na Kamberovića polju, a na tom, za njih na početku prvenstva „domaćem” terenu, trenirali su i u četvrtak, dva dana prije susreta sa Diobojlijama.

Sportski direktor NK Viteza, Veseljko Petrović, kazao je također kako mladići rade marljivo, dva puta dnevno, na izvrsnom terenu županijskog ligaša NK Rijeka u Vitezu. Međutim, dobro raspoloženje i zadovoljstvo pojačanjima i angažmanom na treninzima i do sada pokazanim na trening utakmicama, narušeno je nezaliječenim i novim ozljedama nekolicine igrača. Naime, pokazalo se da je ozljeda mladog Kožulja, pridošlice iz Širokog Brijega, ozbiljnija nego se to činilo, a od srijede ponovo je van stroja ( na treningu obnovljena ozljeda zadnje lože lijeve noge) pouzdani i vrijedni srednji branić, Almir Hasanović. A za start prvenstva neće biti spreman ni rekonvalescent Jurčević, koji može uspješno igrati na više pozicija u obrani, gdje su Vitežani, sada i „najtanji”.

Zvonimir Čilić