Nogometaši Viteza svladali Rudar iz Prijedora 3:1 – završetak priprema u Vitezu

Nakon desetodnevnog izbivanja kući su se vratili nogometaši novog premijerligaša Viteza. Za to vrijeme igrali su na Memorijalnom turniru „Ante Bruno Bušić” u Vinjanima Donjim, gdje su izgubili od reprezentacije Imotske Krajine (3:1) i pobijedili domaće Vinjane (5:2). Na poziv Hajduka igrali su na Poljudu i u dobroj prezentaciji odigrali su 2:2 s, uglavnom, pričuvnim igračima Hajduka. No, kaže šef stručnog stožera Viteza, Valentin Plavčić, Hajduk je uvijek Hajduk, zadovoljan onim što su njegovi mladići pokazali u Splitu i gostoprimstvom koje im je ukazano od uglednog domaćina.

Nakon turnira u Vinjanima Vitežani su bili na sedmodnevnim pripremama na Kupresu koje su završili utakmicom sa Rudarom iz Prijedora. Vitez je igrao vrlo dobro i zasluženo pobijedio 3:1, a golove za Plavčićevu momčad postigli su Josip Šantić, te Dilaver i Smriko. „Igrali smo zaista dobro, zadovoljan sam onim što su moji mladići pokazali, a treba reći da je ovim susretom počela i standardizacija momčadi i završno uigravanje postave za prvenstveni start”, kaže nam Plavčić nakon povratka kući sa priprema na Kupresu. A Vitez je protiv Rudara igrao u sastavu. Perković, Pranjković, Imamović, Brekalo, Badrov, J. Šantić (Šišić), Dedić, Smriko (Livančić), Dilaver (Vidović).

Vitez je s pripremama počeo 19. lipnja, a prve dvije pripremne utakmice igrao je sa Širokim Brijegom na Kupresu i izgubio 3:1 i sa Zvijezdom u Gradačcu koju su Vitežani izgubili 2:1.

„Čak tridesetak igrača je u ovim utakmicama imalo priliku izboriti se za udarnu postavu i među onih 20 – 22 igača na koje ćemo najozbiljnije računati u jesenskoj sezoni. To pitanje i poneku dilemu smo uglavnom razriješili, prinove (Brekalo (Široki Brijeg), Šišić (Velež), Kapetan (Radnik – Bijeljina) i povratnik Mišić (Olimpik), nedvojbeno su ojačali našu momčad. Uskoro će se u rad s punim intenzitetom uključiti rekonvalescent Jurčević, a žao mi je što takav optimizam ne mogu iskazati kada je u pitanju također rekonvalescent, Zvonimir Kožulj, prinova iz Širokog Brijega”, kaže nam Valentin Plavčić.

Vitežani nastavljaju s radom u Vitezu, uglavnom na terenima sportskog kompleksa županijskog ligaša NK Rijeka u Vitezu, a generalnu probu imat će u subotu 20. srpnja sa Olimpicom u Zenici, na Kamberovića polju gdje će Vitez, do dobivanja licencije za Gradski stadion u Vitezu, igrati svoje premijerligaške utakmice.

Zvonimir Čilić