Nogometaši Viteza se vratili iz Makarske, pripreme nastavljaju u Vitezu

Nogometaši premijerligaša Viteza u utorak navečer vratili su se kući nakon sedmodnevnih priprema obavljenih u Makarskoj. I može se reći, odluka čelništva kluba da se ide na pripreme u Makarsku pokazala se punim pogotkom. Jer nakon sedmodnevnih priprema  održanih u Vitezu,  odlazak  u Makarsku, bio je „bijeg“ od snijega, velikih hladnoća…, vrlo teških uvjeta za rad pa i unatoč činjenici da je Sportski centar „Romari“ u Vitezu,  sportska dvorana i teren s umjetnom travom, viteškim nogometašima bio na raspolaganju bez ikakvih novčanih naknada. Uz to Vitez je tijekom priprema u Makarskoj odigrao i dvije trening utakmice s federalnim prvoligašem Veležom 1:1 (gol za Vitez postigao je Bibić) i s premijerligašem Metallegheom 0:0.

Trener Musa sa svojim suradnicima, kao nagradu za vrijedan, naporan rad, dao je nogometašima dva dana slobodno, a nastavak napornog rada nastavit će se u petak popodnevnim treningom. Kući u Mostar otišao je i trener Musa, a o tijeku priprema, odigranim utakmicama i planovima za nastavak priprema razgovarali smo s njegovim pomoćnikom, Ivicom Bonićem.

„Sve što smo planirali u Makarskoj smo i realizirali. Imali smo vrlo dobre uvjete za rad, lijepo vrijeme, dobre terene, dobar smještaj i vrhunskih prijem, tako da u potpunosti možemo biti zadovoljni“, kazao nam je Bonić uz naglasak kako su, zbog viroze poneki trening propustili Kovač, Rašić, Bibić i Đerić, te tri treninga ozlijeđeni kapetan Livančić. Na žalost, kazao je Bonić, Livančić i dalje ima problema s ozljedom pete i pitanje je kada će punim intezitetom nastaviti rad.

Uz  novo angažirane igrače Selimovića i Bibića u Makarskoj je s momčadi bio i  dvadesetjednogodišnji Namir Alispahić, Bugojanac, napadač,  svojevremeno igrač Čelika, povratnik iz Češke, zadovoljio je ukus stručnog stožera i ostaje u Vitezu. „To će, po svemu sudeći, za nas biti i kraj prijelaznog roka“, kazao je Bonić, te naglasio kako bi se već sredinom veljače momčadi u radu mogao priključiti i ozlijeđeni Hrvoje Barišić. Bonić je također kazao kako su dolaskom Selimovića, Bibića i Alispahića znatno ojačali konkurenciju, prije svega u veznoj i napadačkoj liniji, a ako uskoro ozdravi i Barišić, onda će stručni stožer Viteza imati na raspolaganju respektabilnu momčad.

Rad se nastavlja u petak, trenirat će se na otvorenom, u dvorani, na Sportskom centru „Romari“, a sve će biti uvjetovano vremenskim (ne)prilikama. Planirane su i  četiri pripremne utakmice, s federalnim prvoligašema Rudarom iz Kaknja 5. veljače u Visokom ili u Zenici, sa Slogom iz Siminog Hana 8. veljače u  Zenici, te s još uvijek nepoznatim protivnikom 11. veljače. Generalna proba Viteza bit će susret sa Širokim brijegom 18. veljače, a još nije definirano na kojem će se terenu igrati. Bit će to u Vitezu ili na nekom drugom terenu u Lašvanskoj dolini. „Vjerujem, unatoč problemima s  vremenskim prilikama  da ćemo nastavak prvenstva  25. veljače i susret sa Sarajevom u gostima,  dočekati potpuno spremni“, optimističan je Bonić.

Prethodni članakSabor ŽSB dao suglasnost za nabavku CT aparata, RTG sustava i postrojenja za zbrinjavanje infektivnog otpada
Sljedeći članakU subotu predstavljanje knjige “Novi Travnik između utopije i nostalgije”