Nogometaši Viteza poraženi u zadnjem minutu susreta u Bijeljini

Samo jedan bod osvojen u prva četiri kola (u Travniku u prvom kolu 1 : 1), ispod je realnih očekivanja igrača, stručnih radnika i brojnih navijača novog premijerligaša Viteza.

Je li u pitanju nedostatak iskustva, sportske sreće…, jesu li u pitanju sudačke nepravde, ili pak nedostatak kvalitete momčadi, pitanje je koje se aktualizira nakon neuspjeha u Bijeljini (poraz 2 :1). Jednoznačan odgovor na ovo pitanje bio bi pogrešan jer u prva četiri kola Vitez je tri puta gostovao, a do sada jedinu domaću utakmicu protiv Željezničara igrali su u Zenici, jer još uvijek njihov stadion u Vitezu nema licenciju NS BiH za igranje premijerligaških utakmica. Uz to što je Željezničar aktualni državni prvak, na putu ka pozitivnom rezultatu u ovom susretu kada su igrali zaista dobro, ispriječila im se i nepremostiva prepreka – sudac Ognjen Valjić iz Banjaluke. Na tri gostujuća susreta (Travnik, Banjaluka i sada Bijeljina) Vitežani nemaju primjedbi na suđenje, gostoprimstvo, korektnost protivnika na terenu. Međutim, kada je u pitanju mizerni bodovni saldo treba reći da su mu doprinijeli administrativni propusti kada u Travniku nisu mogla igrati četvorica prvotimaca zbog neovjerenih liječničkih pregleda, te ozljede Jurčevića, Badrova, Hasanovića, Mišića, Vidovića, Kožulja…!

Imamo mi kvalitetu za sredinu prvenstvene ljestvice. Na žalost, to još uvijek rezultatski i bodovno nismo potvrdili. Prolazimo mi i „dječje (premijerligaške debitantske) bolesti”, želja za pozitivnim rezultatom nas sputava, padamo u završnicama susreta…! Tako je bilo i u Bijeljini gdje smo prvo poluvrijeme i polovicu drugog igrali vrlo dobro, vodili, bili bolji, pa se onda, nakon njihovog izjednačenja u 73. minuti, nesvjesno i nepotrebno, povukli a u samoj završnici, u 90. minuti, primili taj za nas nesretni gol. Međutim, bit će bolje, obećavamo svojim vjernim navijačima, mi za to imamo dovoljno znanja, a o želji i htijenju da i ne govorim. Treba nam povjerenje Uprave i navijača, a mi ćemo uzvratiti dobrim igrama i daleko boljim bodovnim učinkom”, kazao je nam je iskusni Goran Jurić, strijelac gola u Bijeljini i po općim ocjenama u protekla četiri kola najbolji igrač Viteza.

Zvonimir Čilić