Nogometaši Viteza poraženi i u susretu s Rudarom iz Kaknja

Prošli petak nogometaši premijerligaša Viteza u Tomislavgradu  su odigrali  svoju prvu pripremnu utakmica za narednu natjecateljsku sezonu. Protivnik im je bio državni prvak Zrinjski, pa iako su Mostarci nastupili u „šarenom“ sastavu poraz Viteza od 0:2 nikoga nije iznenadio. Jer, Zrinjski je u svakom pogledu bolja momčad, a i njihovi rezervisti, ako se tako mogao nazvati sastav koji je Slišković izveo protiv Vitežana, sastavljen je od vrhunskih bosanskohercegovačkih igrača. I tu pogovora nema, niti razloga biti nezadovoljan a ne treba zaboraviti da su Vitežani do tada, zbog kašnjenja početka priprema, trenirali tek tjedan dana. Uz to, desetkovani su odlascima igrača, a do sada pristupio im je tek Slavko Brekalo iz Širokog Brijega koji se svrstava u kategoriju pojačanja. Svi drugi, njih petorica su odreda mladi i neprovjereni igrači, na probi i tek će se vidjeti tko će od njih zaslužiti povjerenje i profesionalni ugovor.

Od susreta sa Zrinjskim prošlo je šest dana a kadrovski, igrački ništa se nije promijenilo iako je najavljivan dolazak nekolicine igrača koji bi morali biti, kao i Brekalo, iz kategorije pojačanja. I s takvim igračkim kadrom, bez ijedne izmjene u odnosu na sastav koji je nastupio protiv Zrinjskog, Vitežani su u srijedu, na vrhunskom terenu NK Rijeke iz istoimene viteške Mjesne zajednice ugostili starog znanca i dugogodišnjeg rivala, sada člana Prve federalne lige, Rudara iz Kaknja.. Očekivalo se, s razlogom,  bit će bolje nego protiv Zrinjskog, što se, na žalost nije dogodilo. Naime,  u ovoj utakmici u kojoj su Vitežani poraženi također s 0:2  (Kovač u 7. i Čehajić u 57. minuti), pokazale su se sve slabosti koje ova momčad ima na pretek, prije svega, neiskustvo a zašto ne reći i nedostatak kvalitete.

Istina, momčad trenera Ivice Bonića, pokazala je htijenje, pa i trkačke kvalitete, veći dio utakmice „pritiskali“ su Rudara, stvorili su i nekoliko dobrih prigoda, ali gola nisu uspjeli zabiti. A Rudar je tek srednje kvalitete u Prvoj ligi Federacije. Pa što se onda može očekivati u Premijer ligi koja starta za petnaestak dana (Vitez gostuje u Doboju kod Kaknja)? Ispadanje iz Lige, a što drugo. Jer s ovakvom momčadi zaista se nikakva čuda ne mogu očekivati. Istina, ima još vremena, ima i „kruha“ i nekolicini mladih igrača u sadašnjem sastavu Viteza, ima i nekolicina već iskusni, ali bez najmanje četiri- pet novih igrača, pojačanja, bit će s mukom-popola. Ima i igrača koji spadaju u tu kategoriju pojačanja i koji bi rado došli u Vitez, nude se sami ili ih nude menadžeri, no Vitez je sada i kadrovsko-organizacijski „tanak“, nema tko s tim igračima razgovarati, potpisati ugovor… Čeka se novi čelni čovjek Kluba, no nema ga, u kuloarima bruji nitko se te „vruće nogometne stolice“ na želi prihvatiti. A vrijeme „curi“, start prvenstva se primiče…!

Protiv Rudara Vitez je nastupio u sastavu: Tirić, Stanić, Tipurić, Vrhovac, Brekalo, Livaja, Vranjić (od 46. Đogić), Bojo, Mamić (od 46. Vukoja), Bibić, Đerić. Još su igrali: Kovač, Badrov, Varupa, Đepina, Petrović, Franjić.

Prethodni članakVlada KSB-a osigurala novac za regrese
Sljedeći članakPredstava “Sutra pripada meni” Bjelovarskog kazališta u subotu u Vitezu