Nogometaši Viteza otputovali u Međugorje na nastavak priprema

Nakon povratka iz Medulina gdje su u vrlo dobrim uvjetima trenirali šest dana i u tom vremenu odigrali i tri utakmice sa renomiranim protivnicima (Istra 1:2; Maribor 2:0, Slaven Belupo 0:1), od 27. siječnja nogometaši premijerligaša Viteza nastavili su rad u Vitezu. Vrijeme ih nije poslužilo, pa su trenirali po vodom natopljenim i blatnjavim terenima, djelomično pokrivenim snijegom, pa se sve svodilo na tjelesne pripreme, a prilike (terena) za uigravanje momčadi jednostavno nije bilo. Istina prije tjedan dana (31. siječnja) odigrali su utakmicu  u Zenici, na Kamberovića polju, na vještačkoj travi, a protivnik im je bio federalni prvoligaš Mladost iz Doboja pored Kaknja (1:1).

„Vrijeme nas nije služilo, tako da još uvijek ne znam do kuda smo stigli u pripremama, jer prave mogućnosti za provjeru ( taktičko-tehnički treninzi, utakmice…) još nismo imali. Upravo radi toga, klub nam je osigurao odlazak u Međugorje, gdje ćemo ovaj tjedan, vjerujem, imati uvjete za normalan rad, za uigravanje momčadi, a odigrat ćemo dvije, možda i tri utakmice s odgovarajućim protivnicima, mada još uvijek o imenima protivnika ne mogu sa sigurnošću govoriti“, kazao nam je trener Viteza, Ante Miše, pred polazak u Međugorje.

Miše je također kazao kako se, imajući u vidu vremenske uvjete u Vitezu, u proteklih 14 dana, uradilo sve što je bilo moguće. Nogometaši  su bez pogovora i većih poteškoća ispunjavali sve pred njih postavljene zadatke i podnosili naporne treninge po kaljužama, a i u Gradskoj sportskoj dvorani, u dvorani Karate kluba „Vitez, te na umjetnoj travi (u sportskom balonu) Škole nogometa „Romari“ u Vitetzu.

U ovom prijelaznom roku, kao nikada do sada, Vitez se pojačavao „ciljanim dovođenjem igrača“, kako to kaže trener Miše. „Strogo smo vodili računa o potrebi momčadi, o mjestima koja nisu adekvatno popunjena ili smo na tim pozicijama bili kvalitetom i kvantitetom deficitarni. Pristupila su nam dva kvalitetna golmana, mladi i vrlo talentirani Fabijan Tomić iz splitskoga Hajduka i iskusni, vrlo dobri, Josip Škorić, napadaći Marko Basara (Zrinjski, ranije Jedinstvo Bihać, Radnik Bijeljina…), Sabahudin Jusufbašić (Velež, Travnik…), vezni igrač Hrvoje Barišić (Zrinjski, Dugopolje, Slaven Belupo) i Vladimir Branković, povratnik iz Grčke, koji je proljeće protekle sezone vrlo dobro igrao za Vitez. To su nogometaši za koje već sada  mogu reći da su prava pojačanja, nova dimenzija naše momčadi, a bude li sve uredu imat ćemo momčad vrijednu respekta, sposobnu i za veća dostignuća od osiguravanja ostanka u ligi, što nam je osnovni i primarni cilj“, naglašava Ante Miše ističući  velike zasluge čelništva kluba, na čelu s mecenom, uglednim viteškim gospodarstvenikom, Vlatkom Kafadarom.

„Samo da nas zaobiđu ozljede, da Vladimir Branković uđe u redoviti ritam priprema (zbog ozljede tek sada ulazi u puni trenažni proces), da se što prije na teren vrati golman Fabijan Tomić koji je u Medulinu doživio potres mozga. Očekujemo ga u Međugorju, a s nama putuje i talentirani Dragan Jurčević koji je bio ozlijeđen u susretu protiv Mladosti na Kamberovića polju u Zenici“, kazao je trener Ante Miše.

Uz stručni stožer (Ante Miše, Veseljko Petrović, Robert Perković, Dominko Tolo, te fizioterapeute, Dragana Bošnjaka i Radomira Čosovića) Miše u Međugorje vodi slijedeće igrače: Josip Škorić, Petar Kovač, Fabijan Tomić, Ivan Livaja, Andrija Petrović, Sanel Alić, Stipe Miloš, Toni Pezo, Mladen Jurčević, Ante Hrkač, Armin kapetan, Hrvoje Barišić, Goran Jurić, Sabahudin Jusufbašić, Vedran Vidović, Tony Livančić, Josip Šantić, Dragan Jurčević, Vladimir Branković, Marko Basara, Ante Pinjuh, Jasmin Smriko i Mateo Šafradin.