Nogometaši Viteza otputovali na pripreme u Medulin

Nogometaši NK Viteza u utorak ujutro otputovali su jednotjedne  pripreme u Medulin. Uz žestoke treninge, kako najavljuje trener Ante Miše,  bit će i sudionici jakog Međunarodnog turnira Arene Cup 2015. na kojemu će odigrati tri utakmice sa snažnim i poznatim momčadima. Već se zna, već danas (srijeda) igraju s Istrom, a u petak  s Mariborom, te u nedjelju, u borbi za plasman s istoplasiranom momčadi iz druge grupe (OFK Beograd, Slaven Belupo i Lokomativa iz Zagreba).

„Poziv iz Pule, utakmice sa snažnim protivnicima, sa samo 7 odrađenih treninga do sada, došlo nam je prerano. S druge pak strane, kako odbiti sudjelovanje na jakom Međunarodnom turniru, što naš klub baš i nema česte prilike. Jer, igrati, recimo, s Mariborom, klubom koji  već nekoliko godina  redovito i uspješno nastupa u Europskoj ili u Ligi prvaka, te sa OFK Beogradom, jednom od boljih momčadi Srbije, sa Slaven Belupom ili Lokomativon, se ne propušta“, kazao je Ante Miše u utorak pred polazak iz Viteza za Medulin Miše je također kazao kako mu u ovim utakmicama rezultat nikako nije u prvom planu, a što ne znači da se na svakoj od njih neće igrati maksimalno angažirano. „Na dane odigravanja utakmica imat ćemo jedan trening, a u slobodne dane (četvrtak i subota) prije i poslije podne, uglavnom trkačko-kondicijske. Svi igrači će na utakmicama dobiti određenu minutažu, jer u ovom dijelu priprema neće raditi na uigravanju momčadi“, dodao je Miše.

Na pripreme u Medulin Miše je poveo 21 igrača, a kako je kazao već u srijedu će im se priključiti  golman Josip Škorić, koji je uspješno branio u više hrvatskih prvoligaša (Istra, Zagreb…), te u više inozemnih klubova. Trenirat će golmane, „čuvat će leđa“ mladom kolegi Spličaninu Fabijanu Tomiću i biti  na dispoziciji treneru Anti Miši, zatreba li. A u Medulin bi u srijedu trebao stići i priključit se momčadi i iskusni Marko Basara  koji je prošlu sezonu igrao u Zrinjskom.

Međutim, kada se zna što Vitežane čeka u nastavku sezone, kada se zna da su klub napustili golmani Aleksandar Živković (Njemačka) i Filip Perković (ide na posudbu), te Tomislav Čuljak (Osijek), onda  je jasno da je Vitez, s novim igračima, Fabijanom Tomićem, Josipom Škorićem i  Markom Basarom, u najboljem slučaju na istoj poziciji kvalitete kao što je bio i jesenas. A to teško da će biti dostatno u borbi za ostanak u Premijer ligi. Naravno, ako se ne realizira dolazak dvojice-trojice iskusnih hrvatskih prvoligaških igrača s kojim se intezivno pregovara..

Na jednotjedne pripreme u Istru Ante Miše je poveo slijedeće igrače: Tony Livančić, Mladen Jurčević, Haris Hećo, Jasmin Smriko, Goran Jurić, Vedran Vidović, Josip Šantić, Ivan Livaja, Ante Pinjuh, Armin Imamovičć, Armin Kapetan, Stipe Miloš, Sanel Alić, Ante Hrkač, Toni Pezo, Dragan Jurčević, Mateo Šafradin, Petar Kovač, Neven Vujica, Juraj Petrović i Marko Fišić.