Nogometaši Viteza otputovali na pripreme u Međugorje

Prvi petnaestodnevni dio priprema premijerligaš Vitez je završio, a sljedećih osam dana, od 1. do 8. veljače, momčad će provesti na pripremama u Međugorju, gdje je danas i otputovala.

„Proteklih 15 dana radili sumo dva puta dnevno, desetak dana imali smo krasno vrijeme, bez kiše, snijega i niskih temperatura, pa smo obavili sve zacrtano i planirano. U tomu nas nisu omele ni vremenske (ne)prilike ovoga tjedna kada je temperatura pala znatno ispod ništice a snježni pokrivač je bio iznad deset centimetara. U takvim vremenskim uvjetima treninge smo obavljali u Gradskoj sportskoj dvorani ali i vani, na terenu kod Ranšiznog centra. Obavili smo i testiranje svih nogometaša, zadovoljan sam rezultatima kao i utakmicom koju smo odigrali s Rudarom iz Kaknja (1:1) na igralištu s umjetnom travom na Kamberovića polju u Zenici”, kazao nam je šef stručnog stožera NK Viteza, Ante Miše.

Prema njegovim riječima Vladimir Branković zbog ozbiljnije ozljede zadobivene pred kraj jesenske sezone još uvijek nije u punom trenažnom procesu, a očekuje da će punim intezitetom početi raditi na pripremama u Međugorju. Ozljedu lista desne noge sanirao je kapetan Jurčević, radi pod punim opterećenjem kao i Dedić i Imamović.

Dolaskom Heće i Isakovića iz Travnika, momčad je kompletirana, konkurencija pojačana, a u rad s prvotimcima uključena su i dvojica juniora, napadač Dragan Jurčević i Marko Domazet, obrambeni igrač, a vrijedno je naglasiti i jedan od najboljih učenika viteške Gimnazije.

„Nakon jutarnjeg treninga i ručka krenuli smo u Međugorje, gdje ćemo već u nedjelju prije podne trenirati, a u 14 i 30 sati odigrati utakmicu s čitlučkim Brotnjom. U srijedu ćemo igrati s Čapljinom, a u subotu sa Slogom iz Ljubuškog. Svi će igrači koje vodimo na ovim utakmicama dobiti određenu minutažu, svi će imati priliku pokazati što znaju i što mogu”, istaknuo je Miše.

Nakon utakmice sa Slogom planiran je povratak u Vitez gdje će nastaviti pripreme nakon što će imati dva dana odmora.

„U tom dijelu priprema planiramo odigrati još dvije utakmice koje još uvijek (ni vrijeme odigravanja ni protivnike) nismo definirali”, kazao je Miše ističući kako će tjedan prije početak prvenstva i utakmice sa Zrinjskim u Mostaru, završno brušenje forme obaviti u Međugorju.

Na osmodnevne pripreme u Međugorje Miše sa svojim suradnicima vodi sve raspoložive snage, a to su: Aleksandar Živković, Filip Perković, Vladimir Branković, Haris Hećo, Stjepan Badrov, Ivan Livaja, Josip Šantić, Matija Garić, Anel Dedić, Jasmin Smriko, Haris Dilaver, Aldin Šišić, Armin Imamović, Slavko Brekalo, Toni Livančić, Goran Jurić, Vedran Vidović, Mladen Jurčević, Marko Mišić, Armin Kapetan, Almir Hasanović, Sanel Alić, Aldin Isaković, Dragan Jurčević i Marko Domazet.

Zvonimir Čilić