Nogometaši Viteza oslabljeni u Sarajevo

U vrlo nezgodan trenutak Vitez ide na gostovanje na Koševo. Jer, igrati protiv Sarajeva na njegovu terenu za većinu premijerligaških momčadi uvijek je „nezgodan trenutak“. A kada se k tomu doda da će Vitežani, zbog više sile – žuti kartoni i ozljede – igrati bez standardnih Čuljka, Kapetana, Vidovića i Mladena Jurčevića, onda taj „nezgodan trenutak“ dobiva i dodatan značaj. Međutim, to i ne mora biti, posebno kada se zna da se od Vitežana, i da nastupaju u najjačem sastavu, ne bi očekivao podvig, nego tek solidan otpor moćnom Sarajevu. A tako razmišlja i sve bolji i pouzdaniji Toni Pezo, Splićanin, koji je početkom sezone iz Zrinjskog stigao u Vitez.

“U prošlom kolu pobijedili smo Mladost, stekli dodatno samopouzdanje, „digli“ se na prvenstvenoj ljestvici, pa sada rasterećeni putujemo na noge jednoj od najboljih, ako ne i najboljoj momčadi u BiH. Igrat ćemo oslabljeni, ali i bez bilo kojih imperativa, nastojat ćemo odigrati što bolje, pa što bude“, kazao je vrijedni Pezo naglašavajući kako mu je trebalo dosta vremena „da se digne“, da poboljša tjelesnu spremu i formu na potrebnu razinu. „Hvala Bogu igram sve bolje, dobro igra cijela momčad, tako ćemo, vjerujem i nstaviti, u Sarajevu odigrati što bolje, a onda u zadnjem kolu u Vitezu pobijediti Travnik, pa u miru i zadovoljni ići na zimski odmor“.

„Pred ovo gostovanje imamo najtežu situaciju od početka prvenstva, a pred nama je Sarajevo, moćan sastav, u punom naletu ka vrhu prvenstvene ljestvice“, kaže trener Viteza Ante Miše i dodaje kako su mu momčad „stisnule više sile“, pred kojim, i od kojih, pomoći nema. „Od ranije nam nedostaju Perković i Imamović i zaista mi je teško govoriti o početnoj postavi na Koševu. Imam određene dileme, no za očekivati je slijedeću početnu jedanaestoricu: Živković, Livaja, Pezo, Miloš, Alić, Jurić, Hrkač, Šantić, Petrović, Hećo, Smriko (Pinjuh)“.