Nogometaši Viteza odigrali utakmicu za pamćenje

Vitez je u nedjelju na Kamberovića polju odigrao utakmicu koju će njegovi navijači dugo pamtiti. Jer, pobijedili su lidera prvenstva Borca, i ne samo pobijedili nego i potpuno nadigrali, a to do sada, kada je Borac u pitanju, nikomu nije uspjelo. Na kraju utakmice stadionom se orilo: Večeras je naša fešta, pjevali su svi, igrači, stručni radnici, brojni navijači Viteza i okupljeni ljubitelji nogometa iz Zenice, svi osim stotinjak „pokislih”navijača Banjalučana.

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo 1:1, navijači Viteza, kojih je iz Viteza stiglo i više od 1.500, pobojali su se da će Borac njihove ljubimce na terenu „pregaziti”. Jer, Banjalučani su zadnjih tridesetak minuta prvog poluvremena odigrali vrlo dobro i u tom periodu i zasluženo izjednačili na 1 : 1. A dogodilo se baš suprotno, pa i neočekivano, i uopće nije pretjerano reći, Vitez je pregazio Banjalučane, u svom najboljem poluvremenu od kada se natječe u Premijer ligi. Velike zasluge, nedvojbeno, za to pripadaju dvadesetrogodišnjem (23. rođendan proslavio u četvrtak), Vedranu Vidoviću, cunamiju iz Viteza za protivničke obrane. To je Vidović bio i za obranu Borca, a za nemiran san zbog Vidovića razloga su imali Žižović i Radulović, koje je u punom trku, nezaustavljivo, izbacivao iz „sedla” kod asistencije Dediću za 2:1 i u zadnjim trenucima susreta kada je majstorski pogodio za 3:1.

Prvih desetak minuta utakmice odigrali smo točno po uputama trenera, zabili smo i gol i onda, rekao bih, neobjašnjivo stali, povukli se na svoju polovicu. I Borac je, dobra i iskusna momčad, preuzeo inicijativu, dominirao terenom i zasluženo izjednačio. Na poluvremenu trener nas je smirio, ohrabrio i motivirao, kazavši nam da se možemo nositi s Borcem, pa i pobijediti. Kazao je, uz pojedinačne upute, da ih moramo napasti visoko, da im ne damo mira u organiziranju akcija…! Prihvatili smo upute, provodili ih na terenu, odigrali poluvrijeme kao u transu i vjerujem da baš nitko ne može osporiti zasluženost naše pobjede”, kazao je poslije utakmice Vedran Vidović, prava napast za obranu Borca.

U ovoj pobjedi nije bilo slabog igrača u momčadi Viteza, svi su odigrali vrlo dobro, po sistemu „jedan ta sve, svi za jednog”, a nakon utakmice, u obraćanju novinarima, zadovoljstvo nije krio ni trener Miše. „Pobijedili smo lidera prvenstva i to je, svakako, razlog za veliko zadovoljstvo. Prvo poluvrijeme odigrali smo 1 : 1, no treba reći da je u tom dijelu susreta Borac dominirao i bio bolji takmac. Na poluvremenu smo poduzeli, dogovorili, neke korekcije u našoj igri, momke sam ohrabrio, jer sam vidio da Borcu, apsolutno, možemo parirati, što se i potvrdilo u nastavku utakmice. Vjerujem da dvojbe nema oko zasluženosti naše pobjede, a to je pred novinarima jasno kazao i korektni kolega Draga Jović. Ova pobjeda nas ne smije i neće uspavati, jer pred nama je još uvijek dosta posla, rada,znoja i suza, na putu do zacrtanog cilja – do izborenog ostanka u Premijer ligi”.

Zvonimir Čilić