Nogometaši Viteza nadigrali i zasluženo svladali ekipu Rudara

Navijači Rudara iz Han Bile došli su u velikom broju bodriti svoje ljubimce i „unijeli život“ na Gradski stadion  i učmali nogometni (?) Vitez.

Jer navijači gostiju bili su daleko brojniji i glasniji od navijača Viteza i  čak dvije trećine od ukupno tristotinjak prisutnih, bučno i temperamentno bodrili su svoj Rudar. Pjevali su svojim ljubimcima, pjesmom im poručivali kako ih vole – „Volimo te Rudaru“, a kada su  svojim suparnicima, Vitezu,  u 24. minuti zabili gol, navijanje i iskazivanje ljubavi  čak je prelazilo u ovacije. Grmjelo je, domaći navijači, ne baš svi, pokunjeno su šutjeli, a mladi Vitežani (u službenom zapisniku od 18 prijavljenih čak njih 13  bili su u kategoriji mlađih od 21 godine)  nastavili su se boriti, izgarali su na terenu i u 31. minuti Bašić je lijepim golom poravnao omjer.

Euforija navijača Rudar je tada splasnula, ali još uvijek ne i prestala, sve do prve minute drugog poluvremena kada je Rosić svoju momčad doveo do vodstva od 2:1. E, tada je ljubav prema svom Rudaru skoro pa prestala, tek povremeno se, rekli bismo, stidljivo javlja, a nakon gola mladog golgetera Viteza, Filipa Jelovića u 67. minuti i vodstva od 3:1, ljubav se i potpuno ugasila. A kako je ljubav iskazivana navijanjem i pjesmom prema Rudaru jenjavala, gubila se, raslo je iskazivanje ljubavi malobrojnijih navijača svom Vitezu. Tako je to s nogometnom ljubavlju!

No, treba reći da je domaća momčad bila bolja, igrači brži, tehnički potkovaniji, s daleko više onih pravih šansi za postizanje golova i može se reći da je  Rudar još i dobro prošao. Takvom odnosu snaga, znatno je doprinio dobrim intervencijama i dirigiranjem svojom obranom, kapetan momčadi, golman Jurica Badrov, također iz „kvote“ mlađih od 21. godine.

Ova utakmica, može se i tako reći, pokazala je kako mladićima  Viteza treba tek malo više navijačke podrške da se  na svom terenu, kao protiv Rudara iz Han Bile, ne osjećaju kao gosti. Klubu i onim malobrojnim koji su ostali „uvijek vjerni“, treba malo više (Ima li je uopće ?) podrške, svake moguće, da bi se nogometna atmosfera vratila na Gradski stadion, a uz tu podršku, Vitez na kraju sezone, u Prvu ligu Federacije.