Nogometaši Viteza na Piroti dočekuju Sarajevo u osmini finala Kupa BiH

Vitez je još jednom, ovaj put na gostovanju kod Veleža, u samoj završnici susreta, ostao bez bod(ov)a. Držao se Vitez vrlo dobro sve do 79. minute kada su primili gol i nada u osvajanje boda raspršila se kao mjehur od sapunice. U dva navrata, tvrde, oštećeni su i za jedanaesterce (prekršaji nad Dedićem i Dilaverom), za što nude i foto zabilješke, a golovi koje primaju, iz utakmice u utakmicu, u samoj završnici susreta, već su im postali opsesija.

Zašto je to tako, je li u pitanju nedostatak koncentracije, nedovoljne fizičke pripremljenosti, strah od uspjeha, pomanjkanje sreće…, odgovora nema. No, bilo kako bilo, sve skupa poprima zabrinjavajuće okvire, u momčad se uvlači nesigurnost, strah, pa se u tim posljednjim minutama susreta igrači i nesvjesno povlače u svoje polje, u „krilo” svom golmanu, usprkos drugačijim zahtjevima trenera, igra se panično i bodovi odlaze u nepovrat. A predstoji zgusnuti raspored, prvenstveni i kup susreti.

Prvi u nizu teških susreta, po dva u tjednu, je osmina finala kupa sa Sarajevom koji se igra u utorak. „Susret s Veležom stavljamo ad acta, ne smijemo se vraćati pogledima unatrag, mada analize naših poraza, pa i ovoga s Veležom, ili pak gubljenje vodstva u samim završnicama susreta, neće izostati. Moramo naći uzroke tim našim posrtajima, međutim sada se okrećemo kup susretu sa Sarajevom””, kazao je dva dana poslije poraza u Mostaru trener Viteza Valentin Plavčić.

Susret osmine finala kupa sa Sarajevom igrat će se na travničkoj Piroti, a ne na Kamberovića polju, gdje Vitez igra svoje domaće prvenstvene susrete. Takva odluka je donesena jer isti dan u Zenici na Bilinom polju Čelik igra osminu finala kupa.

Kako i s kojim postavom se suprostaviti Sarajevu, dilema je koja muči trenera Plavčića, jer samo četiri dana kasnije, sa istim protivnikom Vitez igra i prvenstveni susret na Kamberovića polju u Zenici. No, po svemu sudeći, Plavčić će dati priliku mladićima koji su u dosadašnjim susretima imali manju minutažu. „Svi su oni prvotimci i ništa se neće mijenjati ni u sustavu ni u dosadašnjem načinu naše igre. Pokušat ćemo izboriti rezultat koji bi nas ostavljao u igri i u revanšu za 15 dana”, poručio je Plavčić, te najavio momčad koja će početi kup susret sa Sarajevom: Živković, Badrov, Pranjković, Imamović (Alić), Brekalo, Jurić, J. Šantić, Mišić, Šišić, Livančić, Dilaver (Vidović ili Smriko). U konkurenciji su još i Kapetan i mladi Garić.

Zvonimir Čilić