Nogometaši Viteza krenuli s pripremama

Nakon niza dilema i problema i dvije odgode, u subotu  poslije podne u klupskim prostorijama izvršena je prozivka nogometaša premijerligaša Viteza i održan je prvi trening. No, treba reći, sve skupa što se vidjelo i na prozivci čulo i nije djelovalo i zvučalo previše optimistično i ohrabrujuće. Jer, početak priprema je, prema prvotnim planovima,  kasnio desetak dana, ponajbolji igrači su već ranije napustili klub – Dedić, Livančić, Barišić, Muminović, Sadiković, Kokot, Kapetan…, Nwolokor  se s posudbe vratio u NK Rijeku.

Nekima od tih igrača istekao je ugovor i nisu željeli ostati u Vitezu, na pripreme nisu pozvani Rašić i Selimović, dok se na prozivci i prvom treningu od igrača koji se mogu tretirati pojačanjima pojavio tek Slavko Brekalo iz Širokog Brijega koji je već jednu premijerligašku sezonu  za Vitežane, kao posuđeni igrač, odigrao vrlo dobro.

Trener Slaven Musa se prihvatio posla u GOŠK-u iz Gabele, a predsjednik NK Vitez, Slaven Garić, na prozivci  je predstavio novog trenera, Ivicu Bonića, u prošloj sezoni Musinog pomoćnika. Za Bonićevog pomoćnika imenovan je dosadašnji trener juniorske selekcije, Jasmin Džidić, trener golmana ostaje Dominko Tolo, kao i fizioterapeut, Bojan Bošnjak. Predsjednik Slaven Garić je najavio da će se već tijekom ovoga tjedna momčad ojačati i kompletirati s nekolicinom igrača, pojačanja, s kojima su razgovori u završnoj fazi, a najavio je i svoju neopozivu ostavku koja će uslijediti za petnaest dana. Do tada, kazao je, bit će izabran novi predsjednik, a razloge svoje ostavke obrazložio je  velikim obvezama na svom radnom mjestu u Croatia osiguranje u Ljubuškom. „Raditi u Ljubuškom na vrlo zahtjevnom i odgovornom poslu  i istovremeno voditi premijerligaški klub je nespojivo, za mene i neizdrživo, jer i samo vođenje premijerligaša zahtijeva veliki angažman, što u mom slučaju jednostavno nije moguće“. Igračima i stručnom stožeru zaželio je uspješan rad, dobre rezultate, kazavši kako on i dalje, sukladno svojim mogućnostima, ostaje uz klub i u klubu..

Treba također reći da NK Vitez nema licencu za Gradski stadion u Vitezu, za predstojeću natjecateljsku sezonu prijavljen je stadion na Kamberovića Polju, što je novi veliki udarac NK Vitezu koji je i prvu premijerligašku sezonu također igrao na ovom zeničkom stadionu. Istina je, u NK Vitez pokušavaju i rade neke zahvate na Gradskom stadionu u Vitezu s nadom kako će Natjecateljska komisija imati razumijevanja zbog ne ispunjenih svih zahtijeva i zahvata nužnih za licenciranje stadiona. Na žalost i financijska situacija u klubu je vrlo „tanka“ sa slabim izgledima da se nešto na tom planu u skorije vrijeme značajnije promijeni na bolje. No, možda će nove snage s novim predsjednikom na čelu situaciju okrenuti na bolje, u pozitivnom smjeru. Međutim postavlja se pitanje kako i koga izabrati kada je malo onih koji će se, u ovakvoj situaciji, prihvatiti „vrućega krumpira“ kakav je sada NK Vitez

Od igrača koji su proteklu sezonu nosili dres Viteza prozivci su se odazvali golman Ivan Tirić, kapetan momčadi Ivan Livaja, Boban Đerić, Ivan Mamić, Vedran Vrhovac, Nermin Varupa i Elvis Bibić. Na prozivci su bili i mladići, uglavnom juniori, Danijel Džepina, Petar Bošatlija, Mirko Vujica, Jure Badrov, Dario Lucić i Marko Franjić. Iz Novog Travnika vratio se golman Petar Kovač, iz Austrije Juraj Petrović, a Vitezu su se priključili vezni igrači, Zvonimir Vukoja (bivši junior Širokog Brijega) iz Neretvanca (Opuzen), Marin Vranjić (bivši junior Zrinjskog  iz Neretve (Metković). Priključio se radu i Ivan Tipurić (bivši junior Zrinjskog) koji je u Vitezu bio i početkom priprema za prošlu natjecateljsku sezonu ali se zbog ozljede vratio u Mostar, te napadač NK Travnika, Selmin Đogić.

Trener Ivica Bonić je kazao kako će se pripreme odvijati u Vitezu, a već su dogovorene trening utakmice sa Zrinjskim (30. lipnja u Tomislavgradu), s Radnikom iz Bijeljine (5. srpnja) na Kupresu ili u Vitezu, s GOŠK-om (8. srpnja),  i sa Zvijezdom iz Gradaćca (12. srpnja), dok će Vitežani imati generalnu probu pred nastavak prvenstva 15. srpnja s Borcom u Banja Luci.

Prethodni članak„Žensko pitanje“ nasmijalo do suza publiku u Vitezu
Sljedeći članakKavazović: Živimo u vremenu u kojem se istina ne voli, ali i ne traži