Nogometaši Viteza kompletirali redove, stigli Branković i Barišić

Dolaskom Hrvoja Barišića, zadnjeg veznog iz Slaven Belupa, NK Vitez je, bar kada su dolasci u pitanju, zaključio prijelazni rok. Jer, što su tražili, dobili su. Naime, Vitezu su pristupila dva dobra golmana, mladi Fabijan Tomić iz splitskog Hajduka i Josip Škorić (Istra, Zagreb…, više inozemnih klubova), iskusni golman koji će u Vitezu imati ulogu trenera golmana, bit će mentor mladom Tomiću, a u slučaju potrebe stat će i na gol. Još na pripremama u Medulinu u redove Vitežana stigao je Marko Basara, napadač, donedavno igrač Zrinjskog, a u Vitez se, nakon šestomjesečnog igranja u Grčkoj, vratio Vladimir Branković, svojevremeno igrač OFK Beograda, Vojvodine, Zrinjskog, moldavskog Sheriffa…, koji je proljeće protekle sezone vrlo uspješno igrao za viteškog premijerligaša.

Kada se k tomu doda činjenica da su tijekom protekle jesenske sezone Vitezu pristupili tjelesno nespremni Ante Pinjuh, Ante Hrkač i Toni Pezo, i tek u završnici jesenske sezone nagovijestili o kakvim se igračima radi, što sada, kroz pripreme i trening utakmice ponovo pokazuju, onda se s pravom može reći, i očekivati, da su Vitežani daleko jači nego jesenas, kada je bilo „povuci-potegni“.

Optimističan je i trener Ante Miše. „S Markom Basarom, s potpuno zdravim i tjelesno spremnim Vladimirom Brankovićem (koji još uvijek to nije op.a), s Hrvojem Barišićem, igračem (zadnji vezni) kakav nam je nedostajao, s dva kvalitetna golmana, te s potpunom spremnim Pinjuhom, Hrkačem i Pezom, sa „starom“ gardom koju predvodi uvijek pouzdani kapetan Mladen Jurčević, uvjeren sam da ćemo biti tvrd orah i za najbolje bh momčadi. Radimo vrijedno, teške zadaće dečki ispunjavaju bez pogovorno , za sada nas zaobilaze i ozbiljnije ozljede i s vjerom i nadom da ih i neće biti, vrijedno se pripremamo i spremni ćemo dočekati start prvenstva i susret s Čelikom u Vitezu“, poručio je Miše.

Prema informacijama koje još uvije nisu i definirane, redove Viteza bi mogao napustiti vrijedni i pouzdani Haris Hećo. Naime, njegova je želja, pristupiti Čeliku a to je i velika želja zeničkog premijerligaša. Hoće li do tog transfera i doći, znat će se za dan-dva.

Nakon tri utakmice na Međunarodnom turniru Arena Cup u Puli, Vitez je u subotu odigrao i pripremnu utakmicu na Kamberovića polju u Zenici, s federalnim prvoligašem, ekipom Mladosti iz Doboja pored Kaknja. Utakmica je završena rezultatom 0:0.