Nogometaši Viteza idu po prvu prvenstvenu pobjedu protiv Širokog Brijega

Vitez je u dosada odigranih šest kola osvojio samo dva boda, a pred njima je domaći susret u Zenici sa Širokim Brijegom. I vaditi se protiv takve momčadi nikako ne može biti lako, a drugoga izbora Vitežani i nemaju.

U momčad se nakon duže stanke zbog ozljede vraća iskusni Mladen Jurčević i ta činjenica hrabri cijelu momčad i vjerne navijače Viteza. Jer, Jurčević je „kotač zamašnjak borbenosti, hrabrosti…, pozitivan primjer kako se treba boriti i „ginuti” za svoju momčad. Ovaj vrsni igrač dobro poznaje momčad Širokog Brijega, odakle se prošle jeseni vratio u svoj matični Vitez. „Širkoki je izuzetno kvalitetna i homogena momčad, nedvojbeno iz uskog kruga najboljih bosanskohercegovačkih klubova. Borbenošću, upornošću i taktikom, svih koji dobiju trenerovo povjerenje, moramo spriječiti Širokobriježane da se razigraju, da nam nametnu svoju igru, da ne upadnemo u njihov žrvanj koji melje protivnika. Nakon ozljede vračam se u momčad, dat ću sve od sebe i nadam se dati puni doprinos dobrom rezultatu svoje momčati”, kazao je Jurčević, a o emocijama spram Širokog u kojemu je uspješno igrao, dodao je: „Ja sam profesionalni igrač, uostalom i Vitežanin, sada u svom matičnom klubu, i sve ću dati za dobar rezultat svog Viteza. Emocije, prijateljstvo, lijepe uspomene, za vrijeme utakmice ostavljam po strani, a mom dragom Širokom, svojim bivšim suigračima, u konačnici ovogodišnjeg prvenstva želim sve najbolje., želim im plasman koji ih vodi u Eurpou”.

Trener Viteza Valentin Plavčić brinu „slatke brige” jer je momčad konačno kompletirana, svi su zdravi i orni za borbu, a pravo nastupa dobio je i Branko Čubrilo, pojačanje iz kaštelanskog Vala. Istina, zbog crvenog kartona u prošlom kolu protiv Slavije nedostajat će pouzdani Slavko Brekalo, ovosezonsko pojačanje upravo iz Širokog Brijega.

„Konačno smo kompletni, osim pocrvenjelog Brekala što je, nedvojbeno, hendikep za našu momčad. Očekuje nas teška borba sa izvrsnim Širokim Brijegom, no ja vjerujem u svoju momčad, vjerujem i očekujem našu pobjedu”, poručio Valentin Plavčić i za susret sa Širokim Brijegom najavio svoju momčad u sastavu: Živković – Jurčević, Hasanović, Imamović, Pranjković (Alić) – Jurić, Kapetan, Šišić (Dedić), Kožulj (Dilaver) – Smriko, Vidović (Brekalo). Za nastup protiv Širokog konkuriraju i: Perković, Livančić i Badrov.

Zvonimir Čilić