Nogometaši Viteza bliži pobjedi, sramotno i katastrofalno suđenje Mehmedičevića

Nogometaši Viteza ne samo da ostali  neporaženi nego su propustili veliku priliku i pobijediti favoriziranog Olimpika, po mnogim ocjenama uz Velež i glavnog kandidata za osvajanje prvog mjesta i ulazak (povratak) u Premijer ligu.

Naime, prije utakmice Vitežanima se nisu davale  nikakve šanse, bodovi su već bili upisani Olimpiku, no nogometaši Viteza su, to treba reći, sve iznenadili, odigrali vrlo dobro, borbeno požrtvovno i prava je šteta što takvu igru nisu krunisali bar jednim golom. A prilika je bilo, čak i za uvjerljivu pobjedu. Jer, dobre prilike propustili su Bešić u 34. minuti, te Ivičić u 38.  minuti kada je nakon izvrsnog ubačaja Bešića s desne strane bio najviši u skoku i udarcem glavom pogodio gredu. Ivičić je za malo zakasnio  i u 66. minuti, no najbolju priliku Vitez je imao u drugom poluvremenu, u 76. minuti kada je najmlađi igrač ovoga susreta, a pokazalo se i najbolji, Zvonimir Petrović (17 godina i 7 mjeseci) u slalomu po desnoj strani nanizao trojicu igrača Olimpika, probio se do korner linije i onda majstorski vratio loptu natrčalom Bešiću koji je s desetak metara snažno šutirao a iskusni Bandović fenomenalno obranio. Bila je to ujedno i najbolja šansa na utakmici i najljepša akcija uopće. Istina, nije ni Olimpik bio bez prilika za postizanje gola, vrlo opasno su zaprijetili u  30. i 60. minuti, no oba puta vrlo dobro je intervenirao mladi golman Viteza Badrov.

Dobru utakmicu „kvario“ je sudac Mehmedičević, neznanjem, moglo bi se reći, ali i očiglednom pristranošću u korist gostiju iz Sarajeva.

Sve do 34. minute nekoliko stotina navijača Viteza mirno su gledali utakmicu, na tribinama je, moglo bi se reći, bila kazališna atmosfera, a borbom, zalaganjem i u toj 34. minuti, kada su Vitežani opasno zaprijetilo, probudilo se gledalište i do kraja susreta domaći nogometaši su imali stalnu bučnu podršku svojih navijača, a s terena su ispraćeni  zasluženim burnim dugotrajnim pljeskom. Mora se kazati kako su nogometaši Viteza i zaslužili ovacije, prikazavši nevjerojatnu borbenost i požrtvovnost. 

Ne možemo, a ne osvrnuti se dodatno na sramotno i katastrofalno suđenje glvnog suca Mahira Mehmedičevića iz Gradačca, kao i njegovih pomoćnika Nermina Mušića iz Mostara i Mirze Čahaje iz Goražda. Tendeciozno, pristrano i bezobrazno suđenje očit je pokazatelj u kojem pravcu će ići ovogodišnje natjecanje, kada će sasvim je sigurno, po tko zna koji put ljudi u crnom krojiti prvenstvenu tabelu. Također, vrijedi istaknuti sramotno i nekorektno ponašanje gostujućih igrača, koji u nekoliko navrata nisi željeli izbaciti loptu van terena, dok su igrači Viteza ležali povrijeđeni, a suci su im to tolerirali.

V I T E Z   :   O L I M P I K   0 : 0
VITEZ – Gradski stadion. Gledatelja 400. SudacMahir Mehmedičević (Gradačac) 5

VITEZ:  Badrov 7,5, Gačan 7,  Bošnjak 7, Prutina 6,5, Sarvan 7,  Ivičić 7 (od 87. Fazlić -), Bešić 7,5 (od 83.Kesić -), Marković 6,5, Vujica 7,5, Petrović 7,5 (od 80. Durak -), Đono 7,5.

OLIMPIK: Bandović 7,5, Milović 6, Jusić 6, Cana 6, 5, Uzelaz 6,5, Osmanović 6,5, Muminović 7, Karić – (od 32. Džavić 6,5), Jusufi 6 (od 51. Pavlović 6), Berširević 6 (od 46. Stojanović 6,5).

Igrač utakmice: Petrović (Vitez)