Nogometaši Osijeka svladali Vitez rezultatom 1:0

Nakon Istre iz Pule prije tjedan dana (0:4) premijerligaš Vitez u ponedjeljak je na svom Gradskom stadionu ugostio hrvatskog prvoligaša Osijeka. Iako je utakmica imala karakter trening-susreta i uopće nije publicirana, a igralo se po „pasjoj“ vrućini, na Gradskom stadionu se okupilo blizu 500 gledatelja. Zaželjeli su se Vitežani nogometa, uvjeti na Gradskom stadionu i za gledatelje su sve bolji, očekuje se i skoro licenciranje od strane NS BiH za odigravanje premijerligaških prvenstvenih utakmica, a i Osijek je uvijek zanimljiv i atraktivan protivnik.

Osijek je zasluženo pobijedio, a za tu pobjedu, koja je „stigla“ autogolom (35. minuta) ponajboljeg Vitežanina u ovom susretu, Stipe Miloša, Tomislavgrađanina koji je Vitežanima pristupio iz prijedorskog Rudara, morali su se dobro potruditi i za nju uložiti maksimalan trud. Igralo se u snažnom tempu, borbeno požrtvovno i korektno, pa su akteri ovoga lijepog i zanimljivog susreta na kraju su nagrađeni i gromoglasnim pljeskom viteških ljubitelja nogometa.

Trener Osijeka, Tomislav Rukavina, kazao nam je da je na ovoj utakmici dobio ono što je tražio, vidio je gdje igra njegove momčadi još „šepa“ i to će, kazao je, u nastavku priprema pokušati eliminirati i uočene greške ispraviti. U ovom susretu Rukavina je dao priliku svim raspoloživim igračima, a u startnoj postavi bili su: Mikulić, Špehar, Jonjić, Bralić, Barišić, Kurtović, J. Mišić, Škorić, Baraban, Šorša i Barišić.

U nastavku susreta, cijelo poluvrijeme ili nešto manje, igrali su: Malenica, Matos, Novaković, Pranjić, Pavić, Mioč, M. Mišić, Ugarković, Perošević, Glavaš i Mandić.

Trener Viteza Husnija Arapović nakon utakmmice je kazao: Praveći paralelu s utakmicom koju smo prije tjedan dana odigrali s Istrom mogu iskazati zadovoljstvo onim što je moja momčad pokazala. Očigledan je napredak u igri i u tjelesnoj spremi mada ima još dosta elemenata koje moramo „dotjerivati“, uigravati linije, raditi na taktičkoj nadgradnji a i tjelesnu spremu dignuti na još višu razinu. Osijek je ispred nas u pripremama, to je bilo lako uočiti, pa stoga i raduje što smo se s njima dobro „nosili“ tijekom cijeloga susreta“

Protiv Osijeka Vitez je susret počeo u sastavu; Živković, M. Jurčević, Petrović, Imamović, Miloš, Jurić, , Kapetan, Vidović, Smriko, Šantić, Hećo. Tijekom susreta priliku su dobili i: Perković, Livaja, Badrov, D, Jurčević, Bašić, Šafradin, J. Petrović, Alić. Zbog ozljede nije igrao mladi reprezentativac BiH, Toni Livančić.