Nogometaši Lipika na čelu s trenerom Vjeranom Simunićem stigli na petodnevne pripreme u Vitez

Nogometni četveroligaš, NK Lipik iz istoimenog gradića u Hrvatskoj, u ponedjeljak je doputovao u Vitez na kratke, petodnevne pripreme. Domaćin im je NK „Rijeka“, a smješteni su u motelu BOR. Zanimljivo, u Vitez ih je doveo prošle jeseni i početkom ovogodišnjeg proljeća, trener NK Vitez, poznati hrvatski trener, nekadašnji istaknuti golman Hajduka, Splićanin, Vjeran Simunić.

Iako je bez ikakvih obrazloženja i posebnih razloga, iznenada u NK Vitezu dobio otkaz, Simunić je, kako nam je kazao, sa zadovoljstvom ponovo došao u Vitez, među brojne prijatelje. Jer, NK Lipik je četvrta momčad koju je u Vitez na pripreme dovodio ovaj poznati i vrijedni trener, koji nije i ne želi biti zlopamtilo.

„Nogomet je nemilosrdan, a najveći ceh eventualnih neuspjeha, bez obzira na razloge i razne utjecaje, uvijek plaća trener. Naš dolazak u meni dragi Vitez, grad dobrih ljudi, je mala nagrada mojim nogometašima za dobro odigrano proljeće, a znao sam da ćemo ovdje u Vitezu imati maksimalno povoljne uvjete smještaja, vrhunski teren i vrhunsko gostoprimstvo. I već prvoga dana u to su se uvjerili moji igrači i naš predsjednik, uspješni gospodarstvenik iz Lipika, Dejan  Iličić“, kazao nam je Vjeran Simunić.

Već u utorak, 6. kolovoza, Lipik će na stadionu NK Rijeka odigrati utakmicu s novoutemeljenom seniorskom momčadi NK „Romari“ iz Viteza,  u srijedu će odmjeriti snage s Čelikom u Zenici, dok će u četvrtak odigrati utakmicu s veteranima domaćina, NK Rijekom.

Za goste iz Lipika domaćin NK Rijeka, na čelu s uvijek gostoprimljivim Antom Šakićem Bolfom, pripremili su  bogat program boravka  kako bi mladim gostujućim nogometašima boravak u Središnjoj Bosni, u Lašvanskoj Dolini i u Vitezu ostao u lijepom i trajnom sjećanju.