Nogometaši BiH večeras protiv Irske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Dublinu igra protiv Irske uzvratni susret baraža za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Prvi susret u Zenici završen je rezultatom 1:1 što daje blagu prednost selekciji Irske zbog gola u gostima. Irci će večeras imati i veliku podršku navijača na stadionu Aviva, ali u bh. selekciji su optimisti i vjeruju u historijski plasman na EP.

Selektor Mehmed Baždarević najavljuje još jedan težak meč, ali vjeruje da njegova ekipa ima kvalitetu i da može doći do pobjede. Reprezentaciji BiH večeras mora postići pogodak, što Ircima daje psihološku prednost s obzirom na to da im je za plasman dovoljan i remi bez golova.

– Rezultat je aktivan, trebamo dati gol, moramo igrati ofenzivno ali i oprezno. Nadam se našoj dobroj igri. Ni za njih ovaj rezultat nije lagan i učinit ćemo sve da ga okrenemo u našu korist – kazao je Baždarević.

Selektor Irske Martin O’Neill izjavio je da će njegovi igrači pokušati doći do pobjede i da ne razmišljaju o igri na neriješen rezultat.

– Moramo pokušati da pobijedim. Ako nam bude u mislima bilo što drugo, imat ćemo problema. Imamo jednake šanse. Ne radi se o mojoj trenerskoj karijeri, već o plasmanu Irske na EP u Francusku. Bilo bi važno da se plasiramo, velika stvar za zemlju – kazao je O’Neill.

Susret Irska – BiH igra se sutra na stadionu Aviva u 20.45 sati. Sudit će Nizozemac Björn Kuipers.