NK Vitez zadovoljan osvojenim bodom u Sarajevu

Vitežani su se iz Sarajeva vratili kući zadovoljni osvojenim bodom, Olimpica su „zakovali“ na dno prvenstvene ljestvice, Metalleghe je izgubilo pa su sada Vitežani u boljoj poziciji na prvenstvenoj ljestvici nego što su to bili prije ovog 21. kola.

Istina, potajno su se nadali i punom plijenu, no prije svega bilo je važno ne izgubiti, ali se ne smije zaboraviti da Je trener Musa sa svojim suradnicima bio na stotinu muka zbog ozljeda igrača (Barišić, Jevtić, Kokot, Rašić), a krajem prvog poluvremena na Otoci zbog bolova u preponi u nastavku susreta najboljeg Vitežanina u prvom poluvremenu, Tonije Livančića, zamijenio je Selimović.

Utakmica je bila ravnopravna, domaćin je iskazao veliku želju pobijediti Vitežane i tako ostati „u život“ s nadom da i dalje ima šansi sačuvati premijerligaški status. Nisu u tomu uspjeli jer su i Vitežani imali svoje planove, a objektivno su i kvalitetnija momčad i neodlučan rezultat je i najrealniji ishod ovoga susreta.

Vrijedno je reći, igralo se žustro, borbeno ali i korektno uz vrlo dobro suđenje suca Ćujića iz Tomislavgada.

„Možda je Olimpic za nijansu bio bolji, prije svega agilniji i agresivniji. Međutim, mi smo prvi opasno zaprijetili i na našu žalost umjesto u mreži lopta je pogodila vratnicu. Reći ću da ipak ne mogu u potpunosti zadovoljan našom igrom u napadu. Međutim, kada sve sagledam mi smo zadovoljni osvojenim bodom jer je Metalleghe poražen. U subotu nam u goste dolazi Krupa i mi ćemo u tom susretu tražiti svoju šansu“, kazao je poslije utakmice trener Viteza, Slaven Musa.

Vitez je u susretu s Olimpicom igrao u slijedećem sastavu: Nwolokor 7,5, Livaja 7, Vrhovac 7,5, Hodžurda 7, Sadiković 7, Muminović 7,5, Kapetan 7, Dedić 7, Mamić 7 (Đerić 7), Livančić 7,5 (Selimović 7)., Alispahić 7 (Bibić -)

Prethodni članakVitežani traže način za legalizaciju bespravno izgrađenih naselja
Sljedeći članakČović: Parasustav iz sjene želi upravljati državom