NK Vitez: Vratio se Marko Jevtić

U nogometnoj  tmurnoj svakodnevnici  lijepa je vijest stigla prošle subote iz Gabele gdje je, nakon godinu dana, točnije nakon 364 dana, na nogometni teren se vratio srednji branič NK Vitez, Marko Jevtić. Radi podsjećanja reći ćemo da je Jevtić 4. ožujka prošle godine u Vitezu, u susretu s Čelikom, teško ozlijeđen, prebačen je u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje mu je, narednog dana, u ranim jutarnjim satima odstranjen lijevi bubreg.

Godinu dana kasnije, nakon kalvarije koju je prošao, vrijedni i uporni Jevtić se vratio i u Gabeli odigrao svih 90 minuta i po izvještajima bio je među najboljim akterima ovoga susreta.

„Vidjelo se na ovoj utakmici što nama znači i što će značiti povratak Maraka u našu momčad. Unio je mir  u naše redove, a što on nama znači tek će se vidjeti. Marku želim sreću, zdravlje i dobre igre“; kazao je trener Viteza Ivica Bonić, pred susret s Radnikom.

„Sretan sam i zadovoljan što sam se vratio nakon godinu dana i teškog puta kojeg sam prošao. Vratio sam se treninzima, igri…, onomu što najviše volim i što znam najbolje raditi. A kada je u pitanju utakmica s Radnikom mogu reći da su naši gosti  predvođeni, našim bivšim suigračem, Velimirom Đurićem jednim od najboljih igraća lige, favoriti. Međutim, nitko nije pobjedio prije utakmice. Iznenađenja su uvijek moguća, mi ćemo se boriti,  žestoko, svim žarom za prvi ovoproljetni bod ili bodove. Vjerujem da mi takav uspjeh možemo ostvariti“. Kazao je Marko Jevtić.

Uz Jevtića gost novinara pred susret s Radnikom bio je i „zimsko“ pojačanje, Dean Babić, vezni  ofenzivni s karijerom igranja u Partizanu iz Beograda, u još nekim srbijanskim prvoligašima, iskustvom igranja u jakoj ligi Izraela… I zašto ne reći, od Babića se u Vitezu dosta toga dobroga očekuje. „Od kada sam u Vitezu vidim, očigledno je, napredak u našoj momčadi. Vidi se da imamo solidnu kvalitetu, potencijal, „rastemo“ iz dana u dan, pokazalo se to i u Gabeli gdje smo zaista nes(p)retno izgubili, pa otud i vjera i nada da to možemo i rezultatski  potvrditi u susretu s Radnikom“, kzo je Babić.

„Po mojoj prosudbi i mojim ocjenama, naš gost Radnik u proljetnom nastavku prvenstva, rekao bih, igra najljepši nogomet, uz to igraju i učinkovito, što potvrđuje i 7 osvojenih bodova u tri proljetna susreta. S druge strane, mi nismo uspjeli osvojiti ni bod, a što ne znači da se unaprijed zna. Nikako, sve  je moguće u ovom susretu. Da bi Radnik bio siguran za ligu za prvaka, u Vitezu im je potreban bod, nama su pak potrebna sva tri, pa se može očekivati žestoka borba za svaku loptu, za povoljan ishod koji će tražiti i Radnik i Vitez.. U tim nastojanjima, vjerujem, da će moji odabranici u utakmicu uči i odigrati je s maksimalnim angažmanom  i ostvariti prvi ovoproljetni uspjeh“, kazao je trener Bonić, dodavši kako su svi igrači zdravi, nema kartoniranih… „U odnosu na Gabelu gdje smo igrali vrlo dobro, doći će do nekih izmjena, mijenjati ću jednog ili dvojicu igrača. I vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Imamo mi kvalitetu i potencijal za ove moje tvrdnje“, dodao je Bonić