NK Vitez u subotu s Rudarom u Vitezu

Dogovor pred početak treninga na travnjaku NK Rijeke

Nogometaši Viteza nastavljaju s pripremama i, bar za sada, sve se odvija po zacrtanom planu. Treninzi su dva puta dnevno na sportskom kompleksu županijskog ligaša NK Rijeka u Vitezu gdje je viteškom premijerligašu na raspolaganju kvalitetan pomoćni i glavni teren, jedan od najkvalitetnijih u srednjoj Bosni, pa i na širem području. A to treba zahvaliti NK Rijeka i predsjedniku kluba, Anti Šakiću Bolfi koji NK Vitezu već godinama izlaze u susret. A upravo je gostoprimstvo NK Rijeka i razlog što će Vitez, kako sada stvari stoje, cijele pripreme obaviti u Vitezu.

Prošle subote Vitez je imao prvu provjeru, bio je gost novog premijerligaša Mladosti iz Doboja pored Kaknja i izgubio s uvjerljivih 3 : 1. Iako je riječ o prvoj pripremnoj utakmici, iako je trener Valentin OPlavčić najavio da će svim igračima na pripremama, pa i onim na probi, dati priliku i svaki od njih igrat će po 60 minuta (igralo se 4 X 30 minuta), stotinjak Vitežana koji su bili na utakmici u Vitez su se vratili razočarani. Jer, tvrdili su, Vitez je igrao slabo, poglavito u drugom poluvremenu, kada su uglavnom igrali juniori i igrači na provjeri, i s porazom od 3 : 1 još je dobro prošao.

Međutim, stručni stožer na čelu s Valentinom Plavčićem zbog tog poraza i nije iskazivao zabrinutost, nastavili su s radom po zacrtanom planu, a već u subotu je nova provjera s novim (starim) premijerligašem Rudarom iz Prijedora.

Unatoč tomu, za mnoge razočaravajućem porazu protiv solidne Mladosti, nedvojbeno je da će Vitežani za predstojeću sezonu imati momčad vrijednu respekta, koju će činiti provjereni i iskusni igrači. Iz prošle sezone to su: Jurić, Kapetan, Alić, Vidović, Livančić, Pezo, Basara, Smriko, Jusufbašić , Šantić, mladići iz juniorske selekcije, Grebenar, Stanić, Petrović, Matković, Vrhovac, Badrov i Kovač, te nekolicina iskusnih i provjerenih premijerligaških igrača.Naime, već prvoga dana priprema Vitezu su se priključili golmani Ivan Tirić iz Zrinjskog (posudba godinu dana) i povratnik Aleksandar Živković, te dvojica obrambenih igrača iz banjalučkog Borca, Borislav Pilipović i Marko Jeftić.

Nekoliko dana kasnije u Vitez su stigli i trojica prekaljenih premijerligašških igrača, vezni Dalibor Đurić iz Zrinjskog, Vedran Kantar iz Rudara Prijedor, lijevi bočni Elvir Sadiković iz Travnika i mladi reprezentativac ( U – 21) Makedonije, Aleksandar Anastasev iz Pelistera.

Aleksandar Anastasov, Vedran Kantar, Dalibor Đurić i Elvir Sadiković
Aleksandar Anastasov, Vedran Kantar, Dalibor Đurić i Elvir Sadiković

Istina, ostanak klasičnog napadača Jasmina Smrike „visi“, jer ovaj vrsni napadač nekoliko dana je bio na provjeri u Turskoj, vratio se u Vitez, trenira i čeka odgovor o mogućem angažmanu. Odlazak Smrike za Vitez bio bi veliki hendikep ima li se u Vidu da je redove Vitežana napustio i napadač Ante Pinjuh (Široki Brijeg). No saznajemo, bez obzira hoće li Smriko otići ili ostati, Vitez će u naredna dva-tri dana potpisati ugovor s jednim afirmiranim napadačem čije se ime, iz razumljivih razloga,krije kao zmija noge.