NK Vitez: Teško se vaditi na Koševu

Pred početak treninga na stadionu NK Rijeka

„Jesmo u mračnom tunelu, ali „tamo negdje“, ukazuje, vidi se i svijetlost koja nam vrača vjeru i nadu da još uvijek nije sve izgubljeno“, kazuje nam jedan vatreni navijač Viteza.

Nakon šest odigranih kola Vitez ima samo jedan osvojeni bod i tri postignuta gola, što ih je „zakovalo“ za dno prvenstvene ljestvice. Pa gdje se onda vidi svjetlo, otkud nada kada mnogi u aktualnom stanju NK Viteza vide samo beznađe? Prije svega, bez optimizma, bez vjere da se može, ni najmanji uspjeh se ne može očekivati. A zašto bi i bilo sve izgubljeno, pa tek je šest odigranih kola, a i konkurenti Viteza iz buduće „lige za ostanak“ nisu daleko odmakli, na „dohvat su ruke“ i dva uzastopna povoljna rezultata i eto Vitežana tamo gdje bi njihovi navijači i željeli ih vidjeti.

Prije svega imajući u vidu start u novu sezonu, stanje u kojemu se klub našao u ljetnoj stanci, pred početak priprema i sadašnje aktualno stanje su neusporedivi. Naime, Vitežani su napravili velike organizacijske iskorake, obnovili su igrački kadar, izabrana su nova rukovodeća tijela kluba sastavljena odreda od uglednih gospodarstvenika, istaknutih sportskih, kulturnih i djelatnika struktura vlasti i „bar na papiru“, po imenima, Vitez u poratnom vremenu nije imao bolje i kompetentnije rukovodstvo. I otud ta svjetlost na kraju mračnog viteškog nogometnog tunela, te nada koja budi, jača i nagovještava bolje nogometne dane. Kad će ti dani početi, je li to moguće da to bude već danas (subota) protiv Sarajeva na za Vitežane do sada neosvojivom Koševu? Rekli bismo, vrlo teško, ne zaboravljajući da je nogomet – nogomet, sport u kojemu iznenađenja nisu rijetka, a znao ih je i Vitez priređivati kada se to zaista nije očekivalo. Na žalost Vitežana još uvijek nemaju pravo nastupa dvojica iskusnih i dobrih igrača, Josip Vuković iz RNK Split i Leopold Novak, Makaranin, povratnik u Vitez iz Rumunjske.

„Za nas nema terena i utakmice da možemo reći „lako ćemo“, a pogotovu u Sarajevu“, kaže nam trener Viteza, Ivica Bonić i dodaje: „Svaka utakmica za nas je teška, „stotinu muka“. U ovoj stanci vrijedno smo radili, odigrali smo i dobru utakmicu sa Željezničarom (0 : 1), dali priliku svim raspoloživim snagama. Na žalost imali smo i problema s bolešću, lakšim ozljedama i nekolicina igrača iz tih razloga nije redoviti trenirala što je za nas je za nas u ovoj situaciji i dodatan hendikep. No, bez obzira na evidentne probleme koje imamo, očekujem da će naši dečki dati sve od sebe, boriti se i zašto ne očekivati i povoljan rezultat“, kazao je za vitez.info, dosta optimistično, Ivica Bonić.

Vrlo dobro igra, spada među najbolje i najangažiranije igrače u proteklih nekoliko kola, Elvis Bibić, vezni igrač, „mekane noge“, preciznog pasa a protiv Zrinjskog u prošlom kolu, asistent i strijelac, pred gostovanje na Koševu kaže:.

„U Sarajevo putujemo bez straha ali i bez bilo kakvog imperativa. Dat ćemo sve od sebe, želimo pokazati što znamo i što možemo. Mi smo mlada momčad, sa značajnim potencijalom, što se može čuti i i od nogometnih stručnjaka i mi ćemo, sigurno, „rasti“ i napredovati. Sarajevo je favorit, a protiv koga nije kada igra na Koševu, ali mi na ovo gostovanje ne idemo s bijelom zastavom. Znam da je teško, čak pretenciozo i reći, idemo se vaditi u Sarajevu. Međutim, nitko prije utakmice nije osvojio niti izgubio bodove. Stoga, vidjet ćemo…!“, poručio je Bibić.

Prethodni članakDokumentarni film „Bijeli put” biti će prikazan i u Kiseljaku
Sljedeći članakAkeljić i ostali: Tajno fotografiranje zaštićenog svjedoka