NK Vitez sretno do pobjede

Cijela utakmica novinarski bi se mogla sažeti u dvije minute. Prva minuta igre, u kojoj su gosti izveli vrlo lijepu brzu i preciznu kontru koju je vrlo dobrim udarcem završio Žerić a golman Viteza Kragić izvrsno intervenirao i spasio svoju mrežu. I druga, ustvari 84, kada su Vitežani prvi put, preko pričuvnog igrača Ćatića uputili udarac u okvir gola Igmana. Golman gostiju je vrlo dobro reagirao, odbio loptu, na njegovu nesreću, do najmlađeg (još nije napunio 18. godina) i ponajboljeg igrača Viteza, Zvonimira Petrovića koji rutinerski i neobranjivo zakucava loptu u mrežu nemoćnog Kolaka za 1 : 0 i pobjedu Vitežana.

Sve drugo, moglo bi se reći borba, jad, nemoć… s jedne i druge strane. Vitežani  bezopasno, jalovo napadali, ali udaraca na gol nije bilo. U tom segmentu tek nijansu su bili opasniji gosti, ali pravoga posla golmanu Kragiću nisu napravili. Istina igrači obiju momčadi su se srčano borili, bilo je i oštrijih startova, u 44. minuti Prutina je neoprezno startao na igrača Igmana Žerića, koji je kolima hitne pomoći zatražio pomoć u novobiljanskoj bolnici. Za to nije dobio ni žuti karton a trebao je.

Igralo se na lošem terenu, po vrlo lijepom vremenu, a otužan je bio pogled na tribine Gradskog stadiona na kojima su sredinom prvog poluvremena bila (bez policajaca i novinara) 82 gledatelja. Kasnije je još poneki gledatelj pristigao, pa ih je bilo stiotinjak, a ako dobro pamtimo nikada manje, bar u ovom poratnom vremenu.

V I T E Z  :  I GM A N    1 : 0
VITEZ  Gradski stadion Gledatelja 100. Sudac: MirzaKazlagić  (Cazin)  5,5

VITEZ: Kragić 7, Prutina5,5, Džaferović 5,5, Šivšić 6,5, Marković 5,5, Salihagić 5,5 (od 88. Bašović-), Vujica 7, Durak 7  (od 74. Čatić -), Fazlić 6, Petrović 7,5 Bešić 6 (od 60 Đogić 6).

IGMAN: Kolak 6, Đurić 6,Savinović 5,5, Aljetić 6,5 (od 89. Graho -), Kašić 6,5, Šabanoviić 6,5 (od 82. Razić-), Carvallho 6,5, Rastoder 5, Albijanić 6,5, Lukomirak 6,5, Žerić 6,5 (od 44. Handžić 6).

Strijelac:  1 : 0  Petrović (84.).

Žuti kartoni: Džaferović i Fazlić  (Vitez), a Đurić, Savinović, Aljetić, Caravalho, Eastoder, Lukomirak (Igman)

Crveni karton:  Rastoder u 88. minuti drugi žuti)

Najbolji igrač: Zvonimir Petrović