NK VITEZ: Slabo protiv TOŠK-a

Nogometaši premijerligaša Viteza, nakon povratka s desetodnevnih priprema u Čitluku, ovaj tjedan nastavili su s radom punim intezitetom. Treniraju dva puta dnevno, a u okviru plana priprema su i dvije pripremne utakmice.

I prva, danas (srijeda) na terenu lokalnog županijskog ligaša NK „Šantići“, odigrali su protiv drugoligaša TOŠK-a iz Tešnja. Odmah treba reći, Vitežani su igrom razočarali, prije svega okupljene svoje navijače, a bilo ih je oko 150, a nema dvojbe i stručni stožer na čelu s Brankom Karačićem. Jer, izgubili su s glatkih i potpuno zasluženih 0 : 3 i taj se poraz i rezultat mogu okarakterizirati čak i blamažom.

Istina, Vitez je igrao s kombiniranom postavom, rezultat je u ovakvim utakmicama uvijek u drugom planu, što pak niukom slučaju ne znači da se može dozvoliti si luksuz, biti nadigran i zasluženo i visokim rezultatom poražen od drugoligaša koji je, u odnosu na Vitez, kasnio desetak dana s pripremama. Uz to, ne treba zaboraviti, i trener TOŠK-a u ovoj utakmici dao je priliku svim igračima koji su doputovali u Vitez.

Vrijedi također naglasiti da se prezentiranom igrom, pa i zalaganjem pokazanim na ovoj utakmici (bez stavljanja sve koji su nastupili u isti koš), ne može izboriti niti učvrstiti pozicija u užem krugu prvotimaca na koje se računa u skorom nastavku prvenstva i teške borbe za očuvanje premijerligaškog statusa.

U subotu Vitez će imati generalnu probu protiv vodeće momčadi Prve federalne nogometne lige, Metalleghe iz Jajca. Igrat će se, ako to vremenske prilike dozvole, na Gradskom stadionu u Vitezu, nastupit će, najavljuju iz stručnog stožera, sastav koji će tjedan dana kasnijezaigrati protiv Veleža, u subotu 28. veljače u prvom kolu proljetnog nastavka premijerligaške nogometne karavane.

Protiv TOŠK-a Vitez je nastupio u sastavu: Živković (badrov), Stanić, Zovko, Barišić, Jevtić (Vrhovac), Jurić, Kapetan (Pleić), Čuraka (Đurić, Anastasov (Džepina), Livaja, Jusufbašić.