NK Vitez se okreće ka lideru Zrinjskom

U najavi utakmice u Bijeljini u riječima trenera Viteza Slavena Muse nije bilo pesimizma, naprotiv, najavljivao je dobru igru svoje momčadi „koja ima znanja, moći i sposobnosti i protiv snažnog Radnika, drugoplasirane momčadi prvenstva doći do povoljnog rezultata“. Optimista je bio i iskusni napadač Zoran Kokot, a sada, u odjavi utakmice, možemo samo konstatirati kako su bili u pravu, kako to nisu bila prazan obećanja i hrabrenje samih sebe pred ovaj teški susret. Jer, donijeli su bod iz Bijeljine, a ne bi bilo nezasluženo da su osvojili  sva tri, iako treba reći da je neodlučan ishod ipak najpravedniji.

Gol vrijedan boda postigao je Dedić, a u drugom poluvremenu bio je u izvrsnoj prilici postići i drugi što bi, vjerojatno, bio i konačan put ka pobjedi Vitežana.

„Zadovoljni smo mi osvojenim bodom, neskromno bi bilo reći drugačije“, kazao nam je u nedjelju pred prijepodnevni trening, Anel Dedić. „Jer“, nastavio je veznjak Viteza, „da nam je netko prije utakmice ponudio ovakav rezultata objeručke bi ga prihvatili. Međutim ostaje žal za propuštenim prilikama, posebno u prvom dijelu drugoga poluvremena kada smo mogli svoje vodstvo udvostručiti i na kraju pobjedom  Radnika „zaviti u crno“. Na žalost u tomu nismo uspjeli ali i bod je zlata vrijedan“.

Dedić je petnaestak minuta prije kraja susreta zamijenio Kapetan, naime, Dedić je počeo „padati“ u igri pa je razumno reagirao trener Musa.

„Petnaestak dana nisam trenirao zbog ozljede i to je ostavilo traga na moju tjelesnu pripremljenost.To  naš trener uviđa, osjeti, razumije, dozira naše minutaže, uvijek je uz  nas, ohrabruje nas, u rad unosi razne novine i sve se to odražava i na naše igre“, kazao je zadovoljni Dedić, koji po svojim karakteristikama i nogometnim znanjem može i mora biti kreator igre Vitežana.

Zadovoljan je Bio i trener Musa pa je, na pitanje novinara o „hrabrim„ najavama susreta u Bijeljini, kazao:

„Istina je, obećali smo da ćemo u susretu s Radnikom odigrati na razini naših mogućnosti koje, nikako, nisu male. A takva igra, kazao sam, trebala bi nam donijeti i povoljan rezultat. Tako je i bilo, zar ne? Imali smo mi i vodstvo, prilike da s još jednim golom i riješimo utakmicu u našu korist no ne treba zaboraviti da je i Radnik kasnije imao svoje prilike pa se može reći da je neodlučan ishod susreta najrealniji. Na kraju utakmice mi smo se radovali, zadovoljan je bio i domaćin, a jasno i vidljivo je bilo da nas maksimalno respektiraju i uvažavaju. A naša igra u Bijeljini, rezultat i protivnikov respekt samo su i dodatna potvrda da ova momčad zna i može. Sve to nam je i dodatan poticaj, završili smo priču o Radniku i sada se okrećemo lideru Zrinjskom“, kazao je trener Viteza Slaven Musa.

Prethodni članakTužiteljstvo BiH krije zločine u koje je umiješan bošnjački vrh
Sljedeći članakKazališta iz Hrvatske oduševila na četvrtom vikendu kazališnih dana u Vitezu