NK Vitez s respektom i optimizmom čeka Željezničara

Glasnogovornik, Ivan Sajević, trener Slaven Musa te igrač Hrvoje Barešić

Nakon 15 odigranih kola Vitez je s 19 osvojenih bodova u vrlo dobroj poziciji, na devetom mjestu prvenstvene ljestvice i s čak 10 bodova više od predzadnjeg Čelika i zadnjeg Olimpika. Moglo bi se reći da je to „komotna“ situacija, no ne treba zaboraviti da Vitežani do kraja jeseni imaju tri teška susreta, sa Željezničarom u subotu na Gradskom stadionu u Vitezu, te s Radnikom u Bijeljini i na kraju u Vitezu s najboljom momčadi jeseni, sa Zrinjskim iz Mostara.

Vitez je u 4. ovosezonskom kolu priredio veliko iznenađenje, nadigrao i potpuno zasluženo pobijedio Željezničar u Sarajevu rezultatom 2 : 0. No, sada bi trebali tu veliku pobjedu „braniti“ i „obraniti“ novom pobjedom sa uistim protivnikom.. A zna se kakva je momčad Željeznićčar, znaju se ambicije i moć Sarajlija, znaju Vitežani što ih čeka, znaju kako je teško, momčad kao što je Željezničar, dva puta uzastopno, u relativno kratkom vremenu, pobijediti. Ali, znaju Vitežani i svoju snagu i sposobnosti, znaju da mogu, ali to se ipak pokazuje i potvrđuje na terenu.

„Spremni smo, svi igrači osim ozlijeđenog mladog Stanića, su na dispoziciji, to je pred ovaj teški susret dobro, svakako i ohrabrujuće. Dobro smo radili u ovoj reprezentativnoj stanci, prije svega na taktičkim finesama i varijantama. Atmosfera u momčadi je dobra, relaksirajuća, uz, rekao bih, potreban natjecateljski i sportski naboj koji vlada pred ovaj  i ovakve susrete“, kazao je novinarima na tiskovnoj konferenciji, trener Viteza Slaven Musa. Dodao je Musa kako očekuje dobru utakmicu, dobru prezentaciju svoje momčadi, maksimalan angažman svakog igrača koji u ovom susretu dobije priliku. „Sve osim poraza je pobjeda“, kazao je, uz osmjeh, trener Musa.

Na pitanje novinara može li se povući paralela između utakmice iz četvrtog kola u kojoj je Vitez u Sarajevu odigrao najbolji utakmicu jeseni,  pobijedio Željezničara, i ovog subotnjeg susreta, trener Musa je dao negativan odgovor.

„Promijenili su se treneri u obje momčadi, različiti su taktičke zamisli, trenerska viđenja igre i postavki na terenu. Vitez je u Sarajevu igrao obrambeno, moglo bi se tako reći, što ovaj put neće biti naše taktičko opredjeljenje. Imamo mi igrače koji znaju igrati, koji imaju iskustvo, riječ je o vrlo inteligentnim momcima koji brzo prihvaćaju i u praksi provode moje zamisli. Vjerujem u njih, u našu dobru igru i u novu našu pobjedu“.

Gost novinara pred susret sa Željezničarom bio je i Hrvoje Barišić, jedan od najboljih igrača Viteza, s nogometnim potencijalom i za daleko veće domete od igranja u Vitezu.

„Favorit je Željezničar, sa zadovoljstvom im prepuštamo tu ulogu, a to nikako ne umanjuje naša nadanja i očekivanja kada je ovaj susret u pitanju. Dolaskom trenera Muse, vratio se mir u naše redove, naša forma je u usponu, pa otud i naš optimizam i pred susret sa snažnim Željezničarom. Obećavam, dat ćemo sve od sebe, s nadom da će nam se to vratiti i uspjehom protiv našeg  uvaženog gosta“, naglasio je Barišić

Iako to trener Musa nije želio i potvrditi, očekivanja su da će Vitez proti Željezničara startati s ovom jedanaestoricom: Nwolokor,  Livančić, Jevtić, Hodžurda, Sadiković, Muminović, Barišić, Rašić, Dedić, Đerić (Kapetan), Kokot.

Prethodni članakZa projekt prečišćavanja otpadnih voda u Zenici uložiti će se 19,5 milijuna KM
Sljedeći članakBiH treba pola stoljeća da dosegne zaposlenost koju ima Europska unija