NK Vitez s mnogo neizvjesnosti starta u novu sezonu

Nakon četiri, rekli bismo, vrlo uspješne premijer ligaške sezone, u petoj nogometaši NK Vitez su „zaštekali“ i, kako se to zna reći, bez ispaljenog metka, ispali su u niži ranga natjecanja – u Prvu ligu Federacije BiH.

Zašto je došlo do „štekanja“ i ispadanja, nije  sada tema, nego je ovo najava starta u Prvoj ligi protiv Olimpika iz Sarajeva, po mnogim ocjenama glavnog favorita za osvajanje prvog mjesta i povratka u Premijer ligu. A gdje je tu Vitez, moglo bi se pitati?

Kako sada stvari stoje u tom krugu momčadi koje, uz Olimpik, pretendiraju na Premijer ligu, Vitezu sigurno nije mjesto, nego je, na žalost, Vitezu mjesto u skupini momčadi onih koje će se grčevito boriti za očuvanje prvoligaškog statusa. S kakvom momčadi, s kakvim izgledima, dosta toga će se vidjeti i saznati već nakon premijerne utakmice s Olimpikom. Naime, jasno je, ima li se u vidu sve ono što se događalo nakon ispadanja iz Premijer lige – odlazak više od 20 igrača, sedmorice juniora, cijelog stručnog stožera, „rasulo“ Uprave, besparica, dugovanja, apatija, nezainteresiranost…, da nikakve iluzije ne treba „sijati“ nego jasno reći da Vitez čekaju teški dani, borba za „goli život“ i samo „preživljavanje u Prvoj ligi, već sada se može reći, bio bi veliki uspjeh. Drugim riječima, pred iskusnim  hrvatskim internacionalcem, trenerom Vjeranom Simunićem i njegovim malobrojnim suradnicima, pred nogometašima koji su dolazili „s brda, s dola“, bez ikakvog podcjenjivanja, popunjavanje igračkog rostera sve do samoga početka prvenstva i svakako pred onim najupornijim i najvjernijim koji su „zasukali rukave“ – Draganom Baškaradom, Jozom Miškićem, Igorom Šakićem, prije svega, težak je, mukotrpan i neizvjestan posao.

„Međutim“, kaže nam Vjeran Simunić, „naši saveznici su rad, trud, zalaganje, samoprijegor, vjera u sebe… Drugoga izbora i nemamo. Čekaju nas teški dani, ali situacija i nije tako crna kako mnogi misle. Vidjet ćete“.

U novokomponiranoj momčadi daleko najiskusniji i najbolji igrač je Miljenko Bošnjak, internacionalac koji je u redove Viteza stigao iz GOŠK-a iz Gabele.

„Nije teško zaključiti što nas čeka, kakav je put pred nama. Dvadesetak igrača je na okupu, nikada nismo igrali skupa, dosta je tu mladih i neiskusnih igrača kojima treba dosta rada, utakmica, rutine. Ne treba zaboraviti da jedan broj igrača nije prošao pripreme, nismo uigrani… i sve to govori u kakvoj se situaciji nalazimo pred start u prvenstvo. Međutim, imamo iskusnog trenera, mlade igrače  s iskazanim potencijalom, „rast“ ćemo mi iz utakmice u utakmicu i molimo za malo strpljenje i podršku naših navijača. Vjerujem da ćemo se mi čvrsto suprotstaviti favoriziranom Olimpiku, pokazati dobru igru i polučiti povoljan rezultat“, kazao je Miljenko Bošnjak.

Trener Vjeran Simunić i nema neki velikih dilema koga poslati na teren protiv Olimpika. Pravo nastupa još uvijek nema golman Antonio Kragić iz Splita, nekolicina igrača je još uvijek nespremna, a kako se dalo zaključiti na treninzima, Simunić će ukazati povjerenje momčadi koja je istrčala na teren u generalnoj probi proti Bosne iz Visokog protekle subote u Vitezu: Badrov, Gačan, Fazlić. Marković, Đono, Sarvan, Petrović, Bošnjak, Vujica, Bešić, Trako.