NK Vitez: Prvenstvenu stanku maksimalno iskoristiti

Prvenstvenu stanju viteški premijerligaš dočekao je s neskrivenim zadovoljstvom. Jer, u posljednja tri prvenstvena susreta, dva gostujuća i jedan domaći, ostali neporaženi s pet osvojenih bodova i s ukupnim saldom od 9 bodova koji im trenutno osiguravaju  12. mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Istina, daleko je to od bodovnog salda i plasmana koji momčadi, stručnom stožeru i navijačima osiguravaju mir i sigurnost. Jer samo jedan neočekivani domaći poraz i Vitežani bi ponovo bili u vrlo teškoj i neizvjesnoj situaciji. No, ako se zna da su Vitežani nakon šest odigranih kola imali samo četiri osvojena boda, onda i ne iznenađuje zadovoljstvo koje u Klubu i ne skrivaju. Naime, jasno je  da se momčad s dolaskom (povratkom) trenera Ante Miše preporodila, sada igraju bolje, discipliniranije, samouvjerenije, pokazuju da znaju i mogu.

Međutim, jasno je stručni stožer i igrače čeka još dosta posla, a o tomu, nakon neodlučnog ishoda u Gradačcu sa Zvijezdom (1:1), trener Ante Miše je kazao: „ Bez obzira na dobre igre i povoljne ishode u posljednja tri kola i očit napredak u igri, pred nama je dosta posla, a neke naše probleme, propuste i greške koje se ponavljaju pokušat ćemo ispraviti u ovih desetak dana stanke. Dečkima sam dao dva dana odmora, a od srijede (jučer) nastavili smo s punim intenzitetom treninga, naizmjenično s dva, odnosno jednim treningom dnevno“, kazao je Miše i dodatno obrazložio plan rada momčadi. „Jedan broj naših igrača još uvijek nije fizički potpuno spreman (Hrkač, Pezo, Čuljak…) jer su se kasnije uključili u pripreme a imali su i dužu natjecateljsku stanku. Nekolicina igrača bila je kraće ili duže vremena ozlijeđena (Miloš, Petrović, Pinjuh, Kapetan, Perković, Vidović…) i dalje imamo ozlijeđenih igrača (Imamović, Badrov…), bilo je i žutih i crvenih kartona…! Na sreću stanje se normalizira i do nastavka prvenstva nastojat ćemo popraviti tjelesnu spremu kod spomenutih igrača, uigravat ćemo linije, raditi na taktičkim detaljima, na efikasnosti koja nam je, za sada, nogometna „rak rana“. U subotu ćemo odigrati prijateljski susret s Olimpikom u Vitezu i to će biti dobra provjera jer se radi o vrlo dobroj i snažnoj momčadi, dobro vođenoj i dobro pripremljenoj. Bit će to još jedna prilika nekolicini igrača, koji su do sada imali manju minutažu iz razloga o kojima sam govorio.

Poslije susreta s Olimpicom, u narednom tjednu nastavit ćemo raditi s punim intezitetom a dva dana prije susreta s Borcem u Vitezu treninzi će biti lakši, opuštajući, kako bi potpuno spremni i „nabrijani“ dočekali snažne Banjalučane. A taj bi susret mogao biti, po mnogo ćemo, rezultatski prije svega, smjernicom nastavka sezone i svih iskušenja koja su pred nama“, kazao je Miše.